Габи Новак 5. маја у „Пароброду“

Концерт Габи Новак у београдском „Пароброду“ биће одржан се у суботу, 5. маја, у клавир холу Арсена Дедића, најавили су данас организатори.

Габи ће наступити у оквиру пројекта под називом „Поп и џез женски вокали“.

Овом пројекту претходио је живи студијски албум Пијанисти поп и џез класици у оквиру којег су, између осталих, наступили Васил Хаџиманов, Матија Дедић и Бата Ковач.

Албум је снимљен у јединственом концертном простору који носи име Арсена Дедића, музичког представника наше заједничке боље прошлости. Оба албума су својеврстан пресек једне музичке епохе.

Велика уметница Габи Новак на овом концерту наступиће са сином Матијом Дедићем који ће је пратити на клавиру.

Габи Новак је рођена је 1936. године у Загребу.

Као будућу звезду екс-југословенске забавне музике и џеза, открио је Бојан Адамич, да би већ 1958. наступила са Лујом Амстронгом у дуету.

Њен живот, каријеру и историју наше популарне културе обележио је брак са Арсеном Дедићем, чија је била вечита и највећа инспирација.

Вино и гитаре, Памтим само сретне дане, Он ме воли на свој начин, тек је само део тог репертоара, који нас очекује на непоновљивом интимном концерту за само 100 посетилаца.

Улазнице по цени од 2.000 динара су у продаји у „Пароброду“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи