„У рају изнад облака“ нови сингл и спот „Галије“

Легендарна рок група „Галија“ објавила је нови сингл „У рају изнад облака“, који прати несвакидашњи, визуелно импресивни спот снимљен у јединственој природи далеког Исланда.

Сингл и спот У рају изнад облака најављују истоимени албум који ће овог пролећа на ЦД-у изаћи за ПГП РТС и промотерску кућу „Лонг плеј“.

Фронтмен „Галије“ Ненад Милосављевић написао је музику за нумеру У рају изнад облака на стихове Предрага Пеце Милосављевића, који с духовним полазиштем од Босфора и Јерусалима говоре о осећају и питању човечје просторне и судбинске припадности „под истим Сунцем, где смо сви заробљени, оног трена кад смо рођени“.

„Мислим да песма У рају изнад облака већ у себи носи неке снажне слике, које сваки слушалац на свој начин може најбоље ишчитати и спознати. Када смо причали о могућем споту, схватили смо да имамо фантастичне призоре Исланда, који сјајно наглашавају стихове, тако што измештају причу у просторе који у себи имају исто тако нешто ванвременско, моћно и мистично, али једноставно и природно“, објашњава Неша Галија.

Аутор спота У рају изнад облака је Драгослав Улић Даг, наш сниматељ који живи и ради у Лос Анђелесу.

У споту се појављује Мина Томић, српска уметница која већ четири године живи на Исланду и истражује живот у природи у комбинацији са уметничким образовањем.

Мина користи своје тело у истраживању покрета, и проучавајући кореографију преиспитује и провоцира наше кретање у друштву.

Албум У рају изнад облака продуцирао је легендарни Саша Хабић, који је са „Галијом“ сарађивао на албумима Корак до слободе (1989) и Караван (1994).

Песму У рају изнад облака додатно краси дечји хор диригенткиње Љиљане Ранђеловић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво