„У рају изнад облака“ нови сингл и спот „Галије“

Легендарна рок група „Галија“ објавила је нови сингл „У рају изнад облака“, који прати несвакидашњи, визуелно импресивни спот снимљен у јединственој природи далеког Исланда.

Сингл и спот У рају изнад облака најављују истоимени албум који ће овог пролећа на ЦД-у изаћи за ПГП РТС и промотерску кућу „Лонг плеј“.

Фронтмен „Галије“ Ненад Милосављевић написао је музику за нумеру У рају изнад облака на стихове Предрага Пеце Милосављевића, који с духовним полазиштем од Босфора и Јерусалима говоре о осећају и питању човечје просторне и судбинске припадности „под истим Сунцем, где смо сви заробљени, оног трена кад смо рођени“.

„Мислим да песма У рају изнад облака већ у себи носи неке снажне слике, које сваки слушалац на свој начин може најбоље ишчитати и спознати. Када смо причали о могућем споту, схватили смо да имамо фантастичне призоре Исланда, који сјајно наглашавају стихове, тако што измештају причу у просторе који у себи имају исто тако нешто ванвременско, моћно и мистично, али једноставно и природно“, објашњава Неша Галија.

Аутор спота У рају изнад облака је Драгослав Улић Даг, наш сниматељ који живи и ради у Лос Анђелесу.

У споту се појављује Мина Томић, српска уметница која већ четири године живи на Исланду и истражује живот у природи у комбинацији са уметничким образовањем.

Мина користи своје тело у истраживању покрета, и проучавајући кореографију преиспитује и провоцира наше кретање у друштву.

Албум У рају изнад облака продуцирао је легендарни Саша Хабић, који је са „Галијом“ сарађивао на албумима Корак до слободе (1989) и Караван (1994).

Песму У рају изнад облака додатно краси дечји хор диригенткиње Љиљане Ранђеловић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 19. апр 2018, 03:14) - anonymous [нерегистровани]

Odlična pesma

Retko nađem nešto što mi se sviđa na domaćoj muzičkoj sceni, ali ovo je odlično.

(среда, 18. апр 2018, 08:59) - anonymous [нерегистровани]

Svasta

Nije rok scena ustanova u koju se zaposljava konkursom.

(среда, 18. апр 2018, 00:52) - anonymous [нерегистровани]

Kada ce vise da se penzionisu ovi stari rokeri, dajte vise mladima da naprave nesto, imali ste jugoslaviju, dosta ste snimali pesme, ajde vise fajront.

Posle se cudimo sto lose stanje u domacem rokenrolu, starci nikako da odu u penziju. Dajte im penziju od 60000 i dovidjenja, a ne da snimaju albume do 80, trebaju da odmore malo.

(уторак, 17. апр 2018, 23:17) - anonymous [нерегистровани]

MESTO

PREPOZNAO SAM MESTO.CLIFS OF MOHER REPUBLIKA IRSKA