Дивна Љубојевић и „Мелоди“ изванредни на Коларцу

Наша најзначајнија интерпретаторка духовне музике Дивна Љубојевић и њен хор „Мелоди“ оправдали су светску репутацију изванредним наступом синоћ на сцени Коларца.

Овај прворазредни културни догађај био је део концертне турнеје Златна нит чија је идеја да се домаћој публици представи нит која повезује музичко наслеђе Србије од средњег века до савременог доба, са музичким наслеђем Византије и земљама византијског културног круга као што су Грчка, Бугарска и Русија.

На елегантан и веома убедљив начин Дивна Љубојевић је заједно са својим хором дочарала публици раскош, радост и богатство православног појања и изазвала овације свих који су се нашли на Коларцу.

У 90 минута наступа Дивна је у различитим вокалним комбинацијама представила изузетно културно византијско наслеђе. Извођачи су испраћени са сцене френетичним аплаузом и узвицима „Браво“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво