„И-плеј“ објавио сингл „Шамарчина“

Алтернативни бенд „И-плеј“ са предстојећег албума „Слобода“ објавио је нови сингл „Шамарчина“ и спот у коме се чланице Маја Цветковић и Кристина Јовановић појављују са лицима препуним ожиљака.

Басисткиња и певачица Маја Цветковић каже да се текст Шамарчине односи на велике животне ударце и „самободрење да ће нам бити боље", док је бенд у споту отишао корак даље, снимивши „први ангажовани спот који је икада изашао из 'И-плеј' видео-продукције“.

„Читајући новине сваки дан, константно смо били изложени вестима о насиљу у породици. Самим тим, дошли смо на идеју да представимо једну класичну српску причу насиља у породици и да дамо подршку, а и поруку да се може изаћи из зачараног круга у коме се жене налазе“, објашњава Цветковићева и додаје да је женски део бенда био спреман да то верно представи, чему су допринеле и добро урађене маске.

Албум Слобода рађен у продукцији Воје Аралице, који ће до краја априла објавити на ЦД-у промотерска кућа „Лонг плеј“, већ је најављен спотовима Срешћемо се и Да будемо само добро, а за Шамарчину „И-плеј“ је одлучио да крене у визуелно новом и провокативном правцу сарађујући са режисером и камерманом Вуком Протићем.

У Шамарчини Маја Цветковић и пратећа певачица Кристина Јовановић покривене су фасцинантно уверљивим ожиљцима, које је урадио мајстор за специјалне ефекте Сенди Кумалаканта.

Улога насилног мужа/дечка поверена је пријатељу бенда, музичком менаџеру Драгану Новичићу, у улози мајке појављује се рок новинарка Бранка Главоњић, док су неми посматрачи насиља гитариста Немања Велимировић и бубњар Горан Љубоја Трут.

„Најчуднијии део целог тог дана и снимања је када смо ишле улицом са свим тим крвавим ранама и ожиљцима, што нико од пролазника није обратио пажњу на нас, нити нас је ико погледао. Али, срећом, ожиљци су ипак били део маске, па нам то није сметало“, рекла је Цветковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво