„И-плеј“ објавио сингл „Шамарчина“

Алтернативни бенд „И-плеј“ са предстојећег албума „Слобода“ објавио је нови сингл „Шамарчина“ и спот у коме се чланице Маја Цветковић и Кристина Јовановић појављују са лицима препуним ожиљака.

Басисткиња и певачица Маја Цветковић каже да се текст Шамарчине односи на велике животне ударце и „самободрење да ће нам бити боље", док је бенд у споту отишао корак даље, снимивши „први ангажовани спот који је икада изашао из 'И-плеј' видео-продукције“.

„Читајући новине сваки дан, константно смо били изложени вестима о насиљу у породици. Самим тим, дошли смо на идеју да представимо једну класичну српску причу насиља у породици и да дамо подршку, а и поруку да се може изаћи из зачараног круга у коме се жене налазе“, објашњава Цветковићева и додаје да је женски део бенда био спреман да то верно представи, чему су допринеле и добро урађене маске.

Албум Слобода рађен у продукцији Воје Аралице, који ће до краја априла објавити на ЦД-у промотерска кућа „Лонг плеј“, већ је најављен спотовима Срешћемо се и Да будемо само добро, а за Шамарчину „И-плеј“ је одлучио да крене у визуелно новом и провокативном правцу сарађујући са режисером и камерманом Вуком Протићем.

У Шамарчини Маја Цветковић и пратећа певачица Кристина Јовановић покривене су фасцинантно уверљивим ожиљцима, које је урадио мајстор за специјалне ефекте Сенди Кумалаканта.

Улога насилног мужа/дечка поверена је пријатељу бенда, музичком менаџеру Драгану Новичићу, у улози мајке појављује се рок новинарка Бранка Главоњић, док су неми посматрачи насиља гитариста Немања Велимировић и бубњар Горан Љубоја Трут.

„Најчуднијии део целог тог дана и снимања је када смо ишле улицом са свим тим крвавим ранама и ожиљцима, што нико од пролазника није обратио пажњу на нас, нити нас је ико погледао. Али, срећом, ожиљци су ипак били део маске, па нам то није сметало“, рекла је Цветковић.

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 12. апр 2018, 17:44)
Eld [нерегистровани]

Јефтино скупљање поена

Бојим се да је ово јефтино скупљање поена заборављеног бенда.

(среда, 11. апр 2018, 16:40)
anonymous [нерегистровани]

Nista posebno, izmisli su toplu vodu sa nekim spotom.

Ljudi, tekstove o nasilju u porodici su snimali rokeri jos za vreme jugoslavije, pa nista nije preduzeto, zasto bi se sada stvari promenile. Nije problem u drzavi nego u pojedincima, koji nisu sposobni za brak, nisu imali oceve da ih vaspitavaju kako treba, i oni su dali sebi za pravo da tuku zene, mislivsi da su mnogo jaki a u stvari su kukavice u dusi, ne smeju oni da udju u ring sa nekim bokserom teske kategorije, isprepuca ih dobro, pa kad dodju kuci oni mirni ko bube. Sto se tice zena, sto su se udale za takve tipove, i kako je moguce da svaka nasedne na istu pricu, svaki put.