Хрватска рок атракција „Ватра“ 25. маја у Београду

Тренутно најпопуларнија рок група у Хрватској, „Ватра“ одржаће први самостални концерт 25. маја у београдском Дому омладине, најавили су организатори.

Момци из састава који не силази са топ-листа региона, изјављују да једва чекају концерт и обећавају да неће изневерити публику у Београду.

Шести ЦД Има ли будних? најављен је сингловима Тремоло и Има ли будних. Са истог албума су се издвојиле и Плима адреналина, Војска од теракоте, Опроштај и Лимунова кора.

Албум су представили на великом концерту у загребачкој Творници културе, а затим су наставили са наступима у Хрватској и региону.

Номиновани су за дискографску награду Порин 2012. године у три категорије: хит године, рок албум године и за најбољу вокалну сарадњу.

Две године касније за ЕП "ВТ" освојили су нагаду Порин у категорији најбољи алтернативни албум, а били су и номиновани за престижну МТВ награду "Best Adria Act". Исте године су турнејом прославили 15. рођендан бенда.

Славље је кулминирало распродатим концертом у Творници културе. Исте године су снимили седми албум Змајеви на вјетру који су најавили синглови Танго и Сатурн.

Танго је убрзо заузео прва места националних и регионалних топ-листа. У Хрватској постаје најемитованији домаћи сингл са 26 недеља проведених на првом месту ХР ТОП 40.

На Порину 2015. су номиновани у пет категорија. Уз рад са групом, фронтмен Иван Дечак је постао један од ментора у телевизијској емисији The Voice.

Акустицни концерт у препуном „Лисинском“ и електрични у Дому спортова одржали су 2016. године. Снимак са акустичног наступа преточен је у диск Акустик у Лисинском.

Осамнаест година рада су 2017. године прославили концертима у Творници културе и то тако што су имали два наступа са различитим репертоаром.

Почетком ове године су представили дует са Масимом Савићем у песми Нама се никуд не жури.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи