Звуци боса нове, салсе, Медитерана, оријента вечерас на „Гитар арту“

Фузија двојице великих венецуеланских музичара трубача Панча Флореса и гитаристе Хесуса Пингуина Гонзалеса очекује вечерас публику у београдском Дому омладине у оквиру програма „Гитар aрт фестивала“.

Цењени музичари представиће свој албум Ентропија испирисан латиноаметким утицајима. Гитариста Хесус Пингуино Гонзалес истакао је да је публика у Београду пуна ентузијазма за звук класичне гитаре.

„Чули смо студенте гитаре у протеклих неколико дана у Београду и изненађени смо како ти млади људи свирају на веома виском нивоу. На нашем концерту ће се наћи различити жанрови који се обично везују за Јужну Америку као што су саласа, танго, меренге, боса нова“, објаснио је Пингуино Гонзалес.

После њих ће на сцену Дома омладине изаћи подгорички гитаристи Срђан Булатовић и Дарко Никчевић, који ће са гудачким квартетом и перкусионистима представити свој нови це-де у издању ПГП РТС-а са традиционалним црногорским мелодијама у савременој инетрпретацији.

Срђан Булатовић напомиње да има посебну везу са „Гитар арт фестивалом“.

„Присутан сам на фестивалу од његовог првог издања и срећан сам што ћемо вечерас имати прилике да се представимо са нашом ауторском музиком. Композиције које ћемо вечерас свирати у Београду, обојене су Медитераном, Балканом и оријентом“, најавио је Булатовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи