Tалентовани гитаристи у Дому омладине

Неки од најталентованијих београдских гитариста наступили су у Дому омладине Београда у оквиру првог концерта „Ерсте највећи гитарски таленати“. Том приликом уручене су им награде фестивала и Ерсте банке „Веруј у себе“.

Пред београдском публиком, у оквиру програма „Гитар арт фестивала“, представили су се Џони Ранковић и „Ћурлијанс“, Алекса Данић, „Фрики фајт фор фридом“, „Спона“ и Душан Поповић Липовац и Бојан Ивановски - Џоби.

Сваки од изабраних петоро гитариста је другачији. Разликују се по годинама, музичким стиловима, искуству и достигнућима. Својим огромним талентом, истрајним радом и вером у себе стварају своју ауторску музику која оплемењује и чини нашу културну заједницу бар на неки начин бољим местом.

Ивановски је Танјугу рекао да је почаствован учешћем на овом концерту јер ће се наћи у друштву изузетних младих музичара.

„Представићу свој програм у трајању од 30 минута. У протеклих годину дана од претходног издања 'Гитар арт фестивала' стекао сам озбиљан тим који се бави продукцијом моје музике. Велики помак направио сам у продукцији спотова који представљају оно што радим. Надам се да ћу у наредних десетак година снимити десетак спотова“, истакао је Ивановски.

Према његовим речима, признање „Ерсте највећи гитарски таленати“ веома му значи, јер је коначно неко препознао квалитет његовог музицирања.

„Мој труд и рад је запажен и похваљен захваљујући 'Гитар арт фестивалу' и то је изузетно важан моменат у мојој каријери и животу уопште“, нагласио је Ивановски.

За Душана Поповића Липовца „Гитар арт фестивал“ представља једну од највећих институција.

„Ако тако врхунска институција препознаје ваш рад онда је 'Ерсте највећи гитарски таленати' изузетно важна и мени причињава изузетно задовољство. Заједно са својим саставом 'Спона' изводим мешавину балканске музике са фламенком. У питању су оригиналне композиције као и обраде песама насталих на Иберијском полуострву“, објаснио је Липовац.

Овај гитариста напомиње да на „Гитар арт фестивал“ долази од своје 14 године.

„Ту сам видео многе врхунске гитаристе из целог света који су ме додатно мотивисали да се бавим гитаром“, закључио је Липовац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво