Врхунски почетак – „Браћа Асад“ отворила „Гитар арт фестивал“

Наступом гитарског дуа „Браћа Асад“, којег чине Серђо и Одаир Асад, синоћ је у београдском Дому омладине почео 19. „Гитар арт фестивал“, под слоганом "Be Connected".

Серђо и Одаир Асад су врхунски музичари из Бразила који су постали репер свим гитаристима у пољу постављања нових стандарда у иновацији, генијалности и изразу гитарске музике.

Фестивал је званично отворила амбасадорка Бразила у Србији Изабела Кристина де Азеведо Хејверт која је навела да јој је посебно драго то што овом приликом се обележава и 80 година од заснивања дипломатских односа између Србије и Бразила.

Оно што је битно у раду овог фестивала је разноликост и разноврсност уметника које доводи на сцену, истакла је Азеведо и навела да је битан и утицај „Гитар арт фестивала“ на младе музичаре из београдских музичких школа, који на овај начин имају прилику да сарађују са проминентним уметницима из читавог света.

„Овај мултикултурални аспект фестивала потпомаже оно што ми у дипломатији сматрамо повезивањем култура и људи“, додала је.

На отварању, публици се обратио и оснивач и директор фестивала Бошко Радојковић који је истакао да и после 19 година „Гитар арт фестивал“ иде храбро напред, убацује увек неке нове и креативне активности и бори се, каже, да класичну гитару уклопи у савремени живот и осигура јој безбедан пут ка будућности.

Деветнаести фестивал гитаре трајаће до 21. марта, а окупиће више од 100 учесника из 25 земаља.

Током шест вечери и 10 концерата, публици ће се представити музичари из области класике, фада, блуза, фламенка и савременог стваралаштва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво