„Ортодокс Келтс“ вечерас у Дому омладине, па коначно у Ирској!

Чланови састава „Ортодокс Келтс“, после 25 година бављења ирском музиком, у априлу ће коначно посетити Ирску и како истиче фронтмен Александар Петровић „укрстити инструменте са музичарима на Острву чију музичку традицију баштине“.

Пре тога очекује их традиционални, 26. по реду, самостални концерт којим прослављају Дан Светог Патрика.

„Сваки концерт је посебан и особен на свој начин. Конкретно овај ће бити испуњен једним другачијим емотивним набојем, јер се догађа непосредно пред пут у Ирску, а то је, ипак, негде резултат свих стремљења Келта свих ових година уназад“, рекао је Аца Селтик уочи наступа у Дому омладине Београд и као и сваки пут додаје да му је најбољи концерт у каријери онај следећи.

Петровић најављује да ће атмосфера вечерас oд 21 час у Дому омладине Београд бити као на првим концертима пре четврт века, „она сирова, навијачка, али ће остати ови 'данашњи', у складу са имиџом из ове 'инкарнације'“.

„Посебну је промену доживела сет листа, али нећу ништа да откривам унапред, само ћу да наговестим понешто тиме што ћу рећи да ћемо свирати подоста песама којих смо се ми ужелели“, рекао је Петровић у интервјуу Танјугу.

А опис данашњег тренутка „Ортодокс Келтса“ Петровић препушта публици.

„Мислим да је ово тренутак у коме се преламају прошлост и садашњост са погледом у будућност и уобличавањем визије те будућности. У сваком случају, сада се коначно сумира све оно што смо годинама улагали и баш уживамо у резултатима“, додао је.

А у Ирској, каже, очекују их хиљаде обожавалаца који се већ „распитују ко, шта, где“. Петровић наводи да планирају да обиђу Ирску и сниме што више материјала.

„Од свега тога ће свакако бити измонтиран неки спот, али се надам и да ће бити довољно материјала за неки добар документарац. Ја ћу, ипак, инсистирати да што више будемо присутни у музичким круговима и да се, колико год будемо могли, виђамо и свирамо са локалним музичарима јер искуства тог типа су непроцењива“, истакао је Аца Селтик.

Према његовим речима, једва чекају да стигну тамо па да онда виде шта ће се дешавати.

„Мислим да сам више знатижељан и радознао него било шта друго, али засигурно је другачије од осталих путовања. Мада, ја сам сигуран да би одлазак у Глазгов био знатно емотивнији за мене, чисто навијачки“, каже Петровић, велики навијач фудбалског клуба „Селтик“ из Глазгова.

На питање који је следећи корак за „Ортодокс Келтсе“, Петровић каже Финска.

„Северније не може. Ах, да, и да коначно узмемо у разматрање и испланирамо снимање лајв албума“, рекао је Аца.

До краја године планирају да свирају „што више и што шире па, докле стигну“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво