Неле Карајлић се враћа на сцену турнејом по Канади и САД

Легендарни рок музичар др Неле Карајлић вишегодишње одсуство са музичке сцене званично прекида предстојећом турнејом по Канади и САД, као и спотом којим је спонтано забележено енергично извођење старог хита „Забрањеног пушења“ – „Хаџија ил' бос“.

Неле Карајлић се враћа на сцену турнејом по Канади и САД Неле Карајлић се враћа на сцену турнејом по Канади и САД

Карајлића очекују повратничке свирке са „Ол стар бендом“, 24. марта у Театру „Феникс“ (The Phoenix Theatre) у Торонту, 25. марта у Клубу „Вењу“ (Venue Club) у Ванкуверу, 30. марта у „Џоз лајв роузмонт“ (Joe's Live Rosemont) у Чикагу и 31. марта у „Катинг рум“ (The Cutting Room) у Њујорку.

Након што се последњих година углавном посветио писању – издао аутобиографски бестселер „Фајронт у Сарајеву“, и у позоришту поставио ауторску мултимедијалну представу „ФБИ – Досије Тесла“, Карајлић се сада поново „стварно ужелео свирке и сцене“.

„Враћам се матичној активности, чистом рокенролу. Задњу свирку 'Пушења' сам имао пре 20 година, а 'Но смоукинг' пре шест, седам у Лондону. Сад ме зову у Торонто, Ванкувер, Чикаго и Њујорк. Није лоше за почетак, за нас младе таленте“, каже Карајлић.

Неле је са пробраном екипом београдских музичара, на челу са цењеним гитаристом Иваном Кизом Зорановићем, приликом недавне пробе у студију „Мастер бластер“ у Београду, поново снимио Хаџија ил' бос, чија сирова енергија на најбољи могући начин наговештава шта све следи...

... а следи свирачки свеж поглед уназад на класике какви су Мурга дрот, Гузоњин син, Пишоња и Жуга, Лутка са насловне стране, Дан Републике, Šeki Is On the Road Again, Недеља када је отиш'о Хасе, Дјевојчице којима мирише кожа, Фикрета, Ја нисам одавле...

Аутор спота је Слеџ из продукције „Хамер“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво