„Морчиба“ на „Арсеналу“, „Килс“ први пут у Србији!

Трип хоп пионири, група „Морчиба“, и инди рокери „Килс“ долазе на „Арсенал фест 08“, који ће бити одржан 21, 22. и 23. јуна у Крагујевцу.

Група „Морчиба“ (Morcheeba), певачице Скај Едвардс и гитаристе Роса Годфрија, биће 23. јуна главне звезде на „Арсеналовој“ Главној бини, где ће публици извести своје бројне класике, али и ствари са албума Blaze Away, који би требало да се појави 1. јуна. 

„Морчиба“ је од оснивања 1995. године продала преко 10 милиона примерака својих девет албума, а познати су по глобалним хитовима какви су Otherwise, Enjoy the Ride, Blindfold, Blood Like Lemonade, Over And Over, Rome Wasn't Built In a Day...

„Већ смо 20 година у послу, а никад нам није требало оволико времена да турнејом обиђемо свет. Још увек налазимо обожаваоце у местима где нисмо свирали пре. Неки су чекали дуго да нас виде, а неки тек откривају нашу музику. Запањујуће!“, каже Едвардс. 

Харизматична америчка певачица Алисон Мосарт и британски гитариста Џејми Хинс, познати под именом „Килс“ (The Kills), први пут долазе у Србију за наступ 21. јуна на „Арсеналовоj“ Главној бини.

„Килс“ су снимили до сада пет албума, закључно са сјајним Ash & Ice (2016), прочули су се хитовима као што су Doing It To Death, Tape Song, URA Fever и Cheap And Cheerfull, а недавно су објавили нови сингл List of Demands.

„Желим да свирамо свугде где нисмо до сада... Турнеје ме зближавају с људима и због тога имам пријатеље широм света. Осећам се као бескућник, али то није лоша ствар. Мој дом је свуда где се сместим“, каже Алисон.

Комплет улазница за три вечери „Арсенал феста“ кошта 2.000 динара још само данас! Од 15. марта комплет је 2.500 динара, а биће пуштене и појединачне улазнице које ће за свако вече посебно коштати 1.500 динара. Продаја иде преко мреже „Евентим“, у Дому омладине Крагујевца и на благајни Позоришта за децу у Крагујевцу.

Поред „Килса“, 21. јуна на Главној бини наступају и алтернативни састав „Едиторс“ и реге атракција „Даб инц“ (Dub Inc), а на оближњој бини „Гарден“ провокативни ријечки „Лет 3“ и некадашњи бубњар легендарних „Рамонса“ Марки Рамонса.

За 22. јун су на Главној бини најављени шкотски хитмејкери „Tексас“ и Балкан џипси панк метал „Култур шок“, а 23. јуна поред „Морчибе“ на Главној бини, ту су и сарајевске „Лету штуке“ на „Гардену“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво