Осмомартовски концерт филмске музике

Београдски дувачки оркестар, у сарадњи са Уметничким ансамблом Министарства одбране "Станислав Бинички", поводом Дана жена, приредио је у Свечаној сали београдског Дома војске концерт филмске музике.

На програму су биле незаборавне филмске мелодије, међу којима и тема из Пинк Пантера и музика из филма Џејмс Бонд, али и прослављене композиције Ениа Мориконеа, Шнајдера, Менделсона, Бернштајна и других.

Гости оркестра, којим су дириговали маестро Владимир Мустајбашић и мајор Александар Ђуров, били су чланови камерног триа Факултета музичке уметности из Београда, кларинетисти Вукашин Стефановић и Алекса Стојадиновић и пијаниста Милош Спасић.

Концерту, својеврсном осмомартовском поклону, присуствовали су бројни припадници Министарства одбране и Војске Србије.

Београдски дувачки оркестар, са којим Ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" дуги низ година сарађује, основан је 1995. године с циљем да допринесе обнови традиције променадних концерата у концертним дворанама и на отвореном простору.

Ансамбл подстиче и унапређује стваралаштво и извођачку уметност за дувачке инструменте и оркестре, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Чланови су истакнути музичари из симфонијских оркестара Радио телевизије Србије, Београдске опере, Београдске филхармоније, Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички", Позоришта на Теразијама, Репрезентативног оркестра Гарде, као и професори и студенти музичких школа и Факултета музичке уметности у Београду.

број коментара 0 пошаљи коментар