Гиле и „Меџик буш“ сутра у Дому омладине

Рок музичар Срђан Гојковић-Гиле и група „Меџик буш“ одржаће 9. марта, од 21 час, концерт под називом „Ретко свиране песме“ у дворани „Американа“ Дома омладине Београда, где им је предгрупа кантаутор Никола Нешковић и „Изневерена очекивања“.

„Свираћемо песме из моје каријере које су ретко извођене уживо. Биће песама из филмова, које сам радио за Како је пропао рокенрол и Црни бомбардер, из сарадње са Владом Дивљаном, неких мојих соло песама, али и 'Електричног оргазма' које ретко свирамо, а неке чак никад нисмо свирали уживо!“, најављује Гиле.

Како то звучи у извођењу Гилета и „Меџик буша“ може се чути у сјајном синглу Лутка која каже не, снимљеном уживо јесенас управо у ДОБ-у, а 9. марта публика на истом месту моћи да ужива и у песмама Она је, Спавај анђеле мој, Хајде, хајде девојко, Ти, Свечане беле кошуље...

Фронтмен „Електричног оргазма“ је упоредо са радом у матичном бенду, поред музике за филмове, током каријере урадио неколико изузетно занимљивих пројеката, као што су соло албум Ево сада видиш да може (1989) или сарадња са Владом Дивљаном (1958-2015) на албумима Рокенрол за децу (1989) и Рокенрол буквар (1990) и односно Лутка која каже не (1991) у супергрупи „Влада, Гиле, Пико и Шваба“.

Приликом прошлогодишњег хуманитарног концерта Еве Браун у ДОБ-у, Гојковић је имао прилику да први пут наступи у пратњи „Меџик буша“, и каже да му се „јако допала комбинација са њима, нешто је другачије од онога са 'Електричним оргазмом'“.

Наставши на темељу „Бестбита“, познатог састава који свира музику „Битлса“, „Меџик буш“ је прошле године објавио дебитантски албум First..., а тренутно га чине гитаристи Дамјан Дашић и Марко Ћалић, бубњар Владимир Јевтић и басиста Иван Станковић.

Улазница за концерт „Гиле и 'Меџик буш'“ кошта 1.000 динара на благајни ДОБ-а, односно преко мреже „Евентим“. 

број коментара 0 пошаљи коментар