Симфонијски оркестар РТС-а и пијаниста Франческо Тристано свечано отварају реновирану Дворану Дома синдиката

Реновирана Дворана Дома синдиката свечано ће бити отворена 27. априла концертом Симфонијског оркестра РТС-а и пијанисте класичне и електронске музике Франческа Тристана. После реконструкције, нова дворана и још пет биоскопских сала имаће 1.900 места.

На сцени култног места, данас архаичног назива – Дома за раднике и синдикате – смењивале су се звезде Феста, џеза, домаће популарне музике. Велика дворана, свечано отворена 1957. године, била је огледало златних година и тешких времена.

Њена реконструкција је почела у јулу прошле године, и ускоро ће овај простор постати погодан и удобан, простор за 21. век.

„Велика дворана је у својој трансформацији добила потпуно задовољење акустике, све облоге су промењене, геометрија сале је промењена. У реконструкцију Дворане Дома синдиката уложено је око 4,5 милиона евра. То је највећа инвестиција приватног сектора у објекат културе модерне историје“, истакао је Игор Станковић, директор Дома синдиката.

Популаран квиз Телевизије Београд, емитован је из Дома синдиката, у директном преносу и експерименталном програму у боји. Много година касније, ове две институције, поново се припремају за заједнички пројекат.

„Двадесет седмог априла ћемо свечано отворити Нову дворану Дома синдиката са чини ми се, врло комуникативним програмом, Франческо Тристано чувени пијаниста, Симфонијски оркестар РТС-а... Ми имамо веру и наду да ће ово постати један озбиљан концертни простор у граду“, диригент Симфонијског оркестра РТС-a Бојан Суђић.

Не тако давно, Дворана Дома синдиката била је попут париске „Олимпије“. Нови сјај опет јој се смеши.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво