Ел-Пи отвара, а Дејвид Гета затвара „Егзит“!

Након што су светски медији овогодишњи „Егзит“ прогласили „већим него икад до сада“, са главне бине фестивала чуће се највећи број најактуелнијих хитова данашњице. Лаура Перголизи, познатија као Ел-Пи, означиће почетак журке на Петроварадинској тврђави, а наступ Дејвида Гете биће „шлаг на торти“.

Ел-Пи отвара, а Дејвид Гета затвара „Егзит“! Ел-Пи отвара, а Дејвид Гета затвара „Егзит“!

Осим тога што су поједини страни медији овогодишњи програм већ прогласили „силовитим“, истина је да ће коначна листа главних звезда бити двоструко дужа.

Прве звезде у новом таласу већ су ту, па ће тако главну бину у четвртак 12. јула покренути незаустављива америчка рок кантауторка Лаура Перголизи познатија као Ел-Пи, која је освојила светску музичку сцену синглом Lost On You, једном од најупечатљивијих љубавних песама текуће деценије, као и низом сарадњи са Ријаном, Кристином Агилером и многим другим звездама.

Велико музичко финале и спектакл затварања главне бине у недељу 15. јула биће под диригентском палицом највећег светског хитмејкера и француског плесног Голијата – Дејвида Гете.

Најуспешнији музички продуцент 21. века и једини ди-џеј који је продао вртоглавих 50 милиона албума и синглова, оставши притом са обе ноге чврсто на земљи, враћа се на један од својих омиљених фестивала чију позивницу је имао и пре 12 година кад је крчио пут до данашњег статуса музичке иконе.

О његовој лидерској позицији у музичкој индустрији говоре и подаци да Гета иза себе има преко девет милијарди прегледа на Јутјубу и више од 100 милиона обожавалаца на друштвеним мрежама.

Највећи хитмејкер данашњице иза себе има бројне награде уз два Гремија и продуциране синглове са највећим музичким именима као што су Дејвид Боуви, Ријана, Снуп Дог, Сија, Ники Минаж, Емели Санде, Ејкон, Авићи и бројни други, а недавно је објавио и другу заједничку нумеру са својим младим панданом Мартином Гариксом.

Песму Like I Do, хит „у најави“, Гарикс је извео и на затварању овогодишњих Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу. Тренутно је немогуће избећи на радију још један њихов хит So Far Away, а у стопу их прате и једнако свежи и заразни синглови Mad Love, који је Гета снимио са звездом прошлогодишњег „Си денса“ Шоном Полом, као и један од највећих хитова прошле године "2U" са Џастином Бибером.

Да овом познатом Французу очигледно није компликовано да ствара хит за хитом, говори и чињеница да је уз песму Complicated на којој сарађује са хедлајнерима овогодишњег „Си денса“ и дуом који чине Димитри Вегас и Лајк Мајк недавно узео, и то 11. пут, прво место Билбордове Денс листе.

Лауру Перголизи, рокерку са бунтовничким педигреом рок критичари пореде са Џонијем Кешом и Стиви Никс, а њене коврџе и одела неодољиво подсећају на младог Боба Дилана. Ова млада Њујорчанка са адресом у Лос Анђелесу већ је оставила траг као јединствена уметница, врсна ауторка и рок звезда у најбољем смислу те речи.

Користећи укулеле уз испаран глас пун најфинијих емоција, Ел-Пи је већ себе изградила као препознатљиву звезду. Док се њена самостална каријера „крчкала“, таленат је користила да пише хитове за Ријану, Шер, „Бекстрит бојсе“ и бројне друге, а одмах по објављивању албума Forever For Now постала је миљеница критичара.

Недуго након тога избацује ЕП Death Valley, издање које ју је катапултирало у светску стратосферу, захваљујући главном синглу Lost On You који броји преко 260 милиона прегледа на Јутјубу и више од 75 милиона стримова на Спотифају.

Чак је и нумера Muddy Waters нашла место у четвртој сезони популарне серије Orange Is the New Black. Низање ових успеха природно је довело до објављивања новог студијског албума Lost On You, са којим је кренула на велику америчку турнеју после које стиже и на отварање овогодишњег „Егзита“ где ће сирова енергија борбене Њујорчанке да покрене овогодишњи мото фестивала: Еxit Freedom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво