„Шаркс, снејкс енд плејнс“ уз "Hurleur" у „Фесту“

Бендови „Шаркс, снејкс енд плејнс“ и "Hurleur" одржаће заједнички концерт 9. марта у клубу „Фест“ у Земуну.

„Шаркс, снејкс енд плејнс“ уз "Hurleur" у „Фесту“ „Шаркс, снејкс енд плејнс“ уз "Hurleur" у „Фесту“

„Шаркс, снејкс енд плејнс“ је постгранџ бенд који је основан крајем 2010. године у старој Београдској индустријској зони.

Иако име бенда, како кажу чланови групе, подсећа на неки „трећеразредни треш филмски наслов“, оно заправо има дубље значење, а то је да се људи у невољи, тј. у страху држе заједно. Стога су ту ајкуле, змије и авиони као неке од највећих људских фобија.

Бенд већ дуго није имао концерт у Београду, па је ова свирка заиста лепа прилика за фанове да уживају и у њиховим старим, али и неким новим песмама.

„Последње што смо радили је фестивал 'Супернатурал' на Ади Хуји у априлу 2017. године, а пре тога три Дома Омладине у сали 'Американа'“, подсећа Младен Миљуш и додаје да се у Земун враћају после доста година и да планирају да на концерту 9. марта одсвирају и три нове песме.

„Шаркс, снејкс енд плејнс“ тренутно раде на споту за песме Друг и Рђави обарач, које су снимљене и чекају мастеринг. „Ових дана избацујемо једну песму на енглеском, чекамо да се заврши видео-спот“, најављује Младен.

"Hurleur" је енергична (панк) рок четворка потекла из Неготина, а тренутно стационирана у Београду. Бенд је оформљен 2012. године и од тад функционише у мање више истом саставу.

Иако су по годинама млади, могу се похвалити позамашним искуством, са наступима на београдском „Бир фесту“, „Егзиту“, „Арсеналу“, зајечарској „Гитаријади“, као и на још много фестивала и са великим бројем клупских свирки.  

На своју музику гледају врло озбиљно и кроз њу искрено описују оно што им се дешава и кроз шта пролазе као млади у данашњем невремену. Својим песмама труде се да у времену маски и мрачног шаренила, слушаоце подстакну и мотивишу да размисле својом главом и без страха покажу своја осећања, слабости, као и своју најјачу страну.

Од издања имају демо-албум „ЦАИ!“ који је објављен као самиздат 2015. године, док је крајем 2017. године изашао њихов првенац под називом Ја!.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи