Концерт Биг бенда РТС-а у славу "џез амбасадора"

Америчким џез амбасадорима у част, вечерас је у Дому омладине свирао Биг бенд РТС-а. Музиком легендарних звезда као што су Армстронг, Гудмен, Гилеспи, који су турнејама по свету ширили џез, Биг бенд РТС-а прикључио се обележавању "Месеца афроамеричке историје". Истовремено, Биг бенд је започео серију великих наступа у години јубилеја, 70 година од оснивања.

Пред почетак концерта публици у сали Дома омладине Београда обратио се амерички амбасадор Кајл Скот који је издвојио важне људе разичитих професија који су имали афроамеричко порекло од џез музичара, бораца за људска права, па све до истакнутих спортиста.

"Мухамед Али, Мајкл Џордан, Ђук Елингтон, Бени Гудман, Мартин Лутер Кинг...сви су учествовали у стварању Америке и принципа који владају у нашем друштву", рекао је Скот.

Чланови Биг бенда РТС-а свирали су неке од најзначајнијих нумера историје џеза које су компоновали Афроамериканци.

Посебну пажњу публике привукле су соло деонице сакофонисте Макса Кочетова и бубњара, младог Милоша Грбатинића.

За крај концерта Иван Илић, диригент Биг бенда РТС-а, дочарао је све боје гласа легендарног Луја Армстронга.

Илић је отпевао класик "What a Wonderful World" као што је то некада чинио популарни Сачмо и изазвао велико одушевљене публике.

За други бис Биг бенд РТС-а спремио је диксиленд класик "When the Saints Go Marching In".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво