Групе „Тексас“ и „Култур шок“ и Марки Рамоун прва имена „Арсенала 08“

Шкотски хитмејкери „Тексас“, Балкан џипси панк метал састав „Култур шок“ и некадашњи бубњар легендарних „Рамоунса“ Марки Рамоун, први су познати извођачи „Арсенал Феста 08“, који ће бити одржан 21, 22. и 23. јуна у Крагујевцу.

Светски познат по хитовима какви су I Don't Want a Lover, Say What You Want, Black Eyed Boy и Summer Son, бенд „Тексас“ први пут у каријери долази у Србију 22. јуна као главни извођач „Арсеналове“ Главне бине.

Група препознатљива по гласу и појави певачице Шарлин Спитери, за нешто више од 30 година постојања продала је преко 40 милиона примерака албума широм света, а у Крагујевац долази са успешним, деветим албумом иза себе Jump on Board (2017), који је био најављен спотом Let's Work It Out Together у којем се појављује чувени фудбалер Тјери Анри.

„Стајати на бини и певати из свег срца, то је сјајно! То је најбоља ствар на планети. Апсолутно то волим! Кад хиљаде људи стоји испред тебе, а сви сте заједно у том тренутку“, каже Спитери.

Премијерно на „Арсенал“ 22. јуна на Главну бину из Сијетла долази звучни удар зван „Култур шок“ (Kultur Shock), фронтмена Срђана Ђине Јевђевића, који преко 20 година крстари планетом као прворазредна фестивалска атракција, музички судар ангажованих ставова и звукова Балкана са панком, металом и роком.

„Култур шок“ је пре неколико дана објавио нову песму Refugee Song, чиме су прекинули једногодишње „душевно преиспитивање и истраживање како пловити даље у свету који тренутно нема никаквог смисла“.

Прве вечери 21. јуна на „Арсеналовој“ бини „Гарден“ наступиће Марки Рамоун, некадашњи бубњар легендарног америчког панк бенда „Рамоунс“ (The Ramones).

Марки се придружио „Рамоунсима“ пре 40 година на култном албуму Road To Ruin (1978), а сада ће на јубилеј подсетити на песме великог бенда и приредити у Крагујевцу незаборавну панк журку.

Наредених недеља биће саопштена и остала имена извођача коју ће наступити на Главној бини смештеној у јединствени, фантастични отворени простор у оквиру фабрике муниције из 19. века, бини „Гарден“, у прелепом зеленилу „Заставине баште“, као и на бини „Експлозив ди-џеј“ у рустичном здању „Чаурнице“.

Комплет улазница за све три вечери кошта 2.000 динара до 14. марта, у Дому омладине Крагујевца и преко мреже „Евентим“. Од 14. марта крећу појединачне улазнице, а комплет ће бити скупљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи