Трио Катарине Пејак 27. фебруара у Дому омладине

Серија концерата Трија Катарине Пејак "Killing the Blues", којој припада и наступ у Дому омладине Београда најављен за 27. фебруар, названа је по песми Роуланда Селија.

Реч је о Катаринином новом пројекату, чији је репертоар састављен од песама аутора који су утицали на њен стил писања, као и на кантауторски стил уопште. Публика ће у Дому омладине имати прилике да чује песме најзначајнијих канаутора као што су Том Вејтс, Боб Дилан, Џони Мичел и многи други.

Осим Катарине, трио чине и Ана Протулипац која свира бас гитару и перкусиониста Славен Љујић.

У намери да публици представи кантауторску музику која измиче жанровским одредницама, Катарина ће, у новим аранжманима клавирског трија, извести песме музичара који су ушли у рокенрол историју, као и оних који тек сад постављају нове критеријуме за то шта је блуз, шта американа, а шта је тзв. сингер-сонграјтер музика.

Катарина Пејак је ауторка, пијанисткиња и певачица која тренутно живи и ради у Нешвилу у САД. Рођена је у Београду, завршила је Основну и Средњу музичку школу „Стеван Стојановић Мокрањац“, и потом уписала Беркли колеџ за музику у Бостону.

Кантауторка за сада има три албума, два студијска и један живи мини-албум: Perfume&Luck (First Hand Stories) и Old, New, Borrowed and Blues, у издању куће "Blues Time Records" из Београда.

Њен четврти албум, снимљен у Нешвилу 2017. године, тренутно је у припреми за објављивање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи