Никола и „Изневерена очекивања“ гостују на Гилетовом концерту

Кантауторски двојац Никола Нешковић и „Изневерена очекивања“ наступиће као специјални гости пре рок музичара Срђана Гојковића-Гилета и „Меџик буша“ на концертима названим „Ретко свиране песме“ 24. фебруара у новосадској „Фабрици“ и 9. марта у Дому омладине Београда.

„Одрастао сам на музици 'Електричног оргазма', 'Идола', 'ЕКВ-а', 'Партибрејкерса' и 'Дисциплине кичме'. Све сам упијао и сматрао великим учитељима. Гиле је један од мојих рокенрол хероја и на неки начин наш наступ доживљавам као велику захвалност њему, за све што је учинио и још увек чини. 'Изневерена очекивања' и ја позивамо рокерке и рокере Новог Сада и Београда да заједно са нама певају, ђускају и шире добре вибрације“, поручује Нешковић.

Кантауторски се оглашавајући под псеудонимом „Измена времена“, између осталог на издањима Пиринчана јутра и Разлика је светлосна (2010), а потом и као Вистан Видман, Никола Нешковић је прошле године објавио под властитим именом ЕП Запевај (Поп депресија), док је у сарадњи са „Изневереним очекивањима“ (псеудоним Ивана Чкоњевића), издао ЕП Руку у руку у руку (2015) и Праскозорја (2017).

Гиле и „Меџик буш“ ће на предстојећим концертима свирати Гојковићеве песме из филмова Како је пропао рокенрол и Црни бомбардер, из сарадње са Владом Дивљаном, неке соло песме, као и оне „Електричног оргазма“ које су ретко свиране уживо или чак нису уопште.

Наставши на темељу култног Битлс трибјут бенда „Бестбит“, „Меџик буш“ је прошле године објавио дебитантски албум First, а тренутно га чине гитаристи Дамјан Дашић и Марко Ћалић, бубњар Владимир Јевтић и басиста Иван Станковић.

Улазнице за концерт Гилета и „Меџик буша“ 9. марта у Београду кошта 1.000 динара, док ће на дан концерта, ако их буде, коштати 1.200 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво