Ирски кантаутор Мунди наступа у „Електропиониру“

Феноменални ирски кантаутор Мунди, у пратњи талентоване виолинисткиње Саре Линч, наступиће у београдском клубу „Електропионир“ у оквиру програма Београдског ирског фестивала.

Мунди, чије је право име Едмунд Енрајт, већ је као тинејџер имао сингл To You I Bestow на албуму музике из чувеног филма База Лурмана Ромео и Јулија, који је продат у 11 милиона примерака.

Песма је оригинално објављена на његовом деби албуму Jelly Legs (1996) који је лансирао каријеру овог харизматичног ирског аутора.

Од тад је објавио још пет студијских албума и два концертна издања, а његов други албум 24 Star Hotel имао је мултиплатинасти тираж, са веома слушаним сингловима July и Mexico.

Његова верзија песме Стева Ерла Galway Girl са Шерон Шенон касније је била велики хит у Ирској као сингл са највише преузимања 2007. и 2008. године.

Galway Girl је током времена доспела на осму позицију на листи најпродаванијих синглова у Ирској.

Мунди је ишао на турнеје широм Америке, Аустралије, Европе, самостално или као подршка извођачима као што су Боб Дилан, Нил Јанг, „Р.Е.М.“ и „Оејзис“.

Наступао је пред Бараком Обамом приликом његове посете Даблину, као и у Белој кући.

Улазнице за концерт се у претпродаји могу купити у београдским кафеима „Шикарица“ и „Заокрет“ по цени од 800 динара.

На улазу, непосредно пре почетка концерта, цена улазнице износиће 1.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво