„Музикон“ 22. фебруара на Коларцу свира џез

Камерни оркестар „Музикон“ у оквиру концертне сезоне "Hypercube" наступа на Коларцу 22. фебруара са програмом посвећеном џез стваралаштву и традицији. На програму су композиције класичне музике са елементима џеза и џез стандарди.

Концерт „Музикона“ подељен је на два дела. У првом ће посетиоци имати прилику да чују композиције класичне музике са јаким утицајем џеза, док је други део концерта резервисан за џез стандарде и музику америчке традиције.

На концерту ће гостовати квартет Милоша Бранисављевића (Милош Бранисављевић – бубањ, Растко Обрадовић – тенор саксофон, Марко Ћурчић – бас, Милован Пауновић – клавир) и "Merry Gospel Choir" (диригент - Марија Кубурић Боровић). Публика ће имати прилику да чује дела Гершвина, Скрјабина, Пјацоле, Бернштајна и џез и госпел стандарде.

Сезону Hypercube, уз занимљиве, атрактивне и узбудљиве концерте, одликују и различите
акције и кампање које промовишу квалитетну класичну музику и сам оркестар „Музикон“.

До сада је организовано више герилских акција, као што су Дан класике – дан када је 40
београдских кафића и барова пуштало искључиво класичну музику, затим Храна за уши - кулинарско-музички спектакл итд.

Уз инвентивна изненађења, коришћења дигиталних и елемената нових технологија „Музикон“ на несвакидашњи начин скреће пажњу на оно што се дешава на сцени Коларца. И својом
сезоном Hypercube помера границе у поимању, презентовању и доживљају класичне
музике.

Кроз промоцију сваког концерта „Музикон“ ће посебно нагласити контекст и смисао композиција које се изводе. Циљ је едуковање и развој публике, као и регрутовање будућих поштовалаца класичне музике.

Карте су у продаји по цени од 800 и 1.000 динара. Студенти током целе сезоне имају попуст 50 одсто.

број коментара 0 пошаљи коментар