Јосипа за Дан заљубљених у Центру „Сава“

Регионална музичка дива Јосипа Лисац на Дан заљубљених у 20.30 одржаће концерт у Центру „Сава центру“. Београдским концертом Јосипа симболично завршава слављеничку турнеју поводом 50 година каријере.

Слављеничку турнеју Јосипа је симболично започела на прошли Дан заљубљених управо у Београду, у распродатом Центру „Сава“.

„Давне 1967. године, телевизијска екипа из Београда и људи из 'Џубокса' дошли су у Загреб у потрази за младим талентима. Била сам чланица групе 'О'Хара', запазили су нас, сутрадан су нас ангажовали и снимали смо емисију Концерт за луди млади свет. Љубав између Београда и мене живи и данас. Веома сам срећна што ћемо се поново видети, брзо је прошло време од прошлог концерта. Публику и мене везује обострано поштовање“, каже Јосипа. 

Уникатна појава музичке сцене – вокално супериорна, специфичних интерпретација и неконвенционалног стила – изградила је свој карактеристични певачки и модни идентитет с потписом. Препознатљива је по хитовима попут Магла, Хир, хир, хир, Гдје Дунав љуби небо, Богиња, Данас сам луда... 

„У тих 50 година мени је апсолутно најлепша музичка сарадња и живот са Карлом Метикошем (1940-1991). Он је направио за мене најлепше песме које живе и данас. Направио је антологијски албум Дневник једне љубави (1973) и аутор је две рок опера Губец бег (1975) и Гричка вјештица (1979). Направио је све могуће хитове као Магла, Данас сам луда... То су најлепши тренуци, на то сам поносна“, истакла је хрватска певачица.

Улазнице за концерт Јосипе Лисац за Дана заљубљених у Центру „Сава“, на којем ће специјални гости бити загребачки бенд „Чуи“, коштају 1.800, 2.100, 2.400 и 2.800 динара.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво