Арт поп диве Фивер Реј и Севдализа стижу на „Егзит“

Карин Дреијер, познатија и као Фивер Реј, и Севдализа наступиће у оквиру програма фестивала „Егзит“, који се одржава од 12. до 15. јула у Новом Саду, најавили су организатори.

Апсолутна икона музичке сцене 21. века Карин Дреијер на Тврђаву долази на врхунцу каријере, са хедлајнерским позицијама најзначајнијих фестивала овог лета, као што су „Примавера“ или „Мелт“, који ју је издвојио међу три главна хедлајнера фестивала заједно са „Флоренце енд д машин" и "The xx".

Такође са бендом, уз јединствен и веома визуелан наступ, на овогодишњи „Егзит“ долази још једна изразито актуелна авангардна поп звезда и тренутно водећа трип-хоп уметница Севдализа.

Актулени албум "ISON", те сјајни наступи и упечатљиви спотови иранску уметницу лансирали су на позорнице водећих светских фестивала.

На „Егзит“ стижу и жестока појачања која предводи легендарни њујоршки хардкор састав „Медбол“, повратници на бину Експлозив, који доносе три деценије енергије, страсти и позитивног духа.

На Тврђаву марширају и водећи ратници екстремне сцене „Брујерија“ који ће премијерно наступити на овим просторима.

Неће мањкати ни панк звука, јер први пут у Србију стиже и тренутно најтраженији европски панк бенд „Лајонс ло“, док ће првог дана публику распаметити један од најцењенијих младих кросовер треш метал бендова – шведски „Доктор Ливинг Дед“.

Долазе и младе снаге светске треш-спид метал сцене, састав „Ивил инвејдерс“, као и познати паган металци „Скајфорџер“, чувени и по томе што су извели и прву метал оперу.

Публика најфуриозније бине ˜„Егзита“ слушаће и норвешки панк-хардкор састав „Експлоудинг хед синдром“, непредвидиве канадске хардкор панкере „Боидс“ и, након дуже паузе, домаће дет металце „Бане“.

За локално појачање на бини Експлозив биће заслужан новосадски хардкор панк бенд „Фирст флејм“, публику ће раздрмати и домаћи „Мад фектори“, док из далеког Сибира стижу ветерани грув метала "Rhemorha".

Загребачки спид треш металци старе школе „Лив“ и домаћи „Терорхамер“, са својим треш блек метал звуком, употпуниће епску поставу ове „Егзитове“ бине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво