Хрватску на 63. „Евросонгу“ представља Франка

На овогодишњем, 63. такмичењу за најбољу песму Европе Хрватску ће представљати Франка Бателић, млада уметница снажног и школованог гласа, која ће у Португалу извести песму "Crazy".

Аутор нумере Crazy је Бранимир Михаљевић, а ауторка текста Франка Бателић, јавља хрватски Јутарњи лист. Хрватска певачица је до сада издала 12 песама и остварила три гостовања у композицијама које изводе други певачи.

Франка се певањем бави од треће године. Изводећи песму Ружа у камену, 2008. године, освојила је награду публике на Хрватском радијском фестивалу, а та нумера освојила је и чланове удружења обожавалаца највећег европског музичког такмичења (ОГАЕ), које окупља четрдесетак европских клубова љубитеља „Песме Евровизије“ и тако победила у конкуренцији од 28 песама, наводи се у тексту Јутарњег листа.

На фестивалу „Дора“, на којем се бира представник Хрватске на „Евросонгу“ наступала је 2009. године са Пјесмом за крај.

Евровизијске сцене покушала је да се домогне и изводећи песму На твојим рукама на 18. конкурсу ХРТ-а за представника Хрватске на „Песми Евровизије“.

„Са две године сам пред телевизором, с даљинским управљачем уместо микрофона, набадала стихове песме Тонија Цетинског Нек ти буде љубав сва, кад нас је 1994. године представљао на Евровизији. Мами и тати тада сам усхићено говорила: 'Тако ће и Ака, тако ће и Ака'. Та девојчица у мени никад није престала сањати. И сада се сан остварује! Представљаћу Хрватску радиотелевизију и Републику Хрватску на Евровизији“, изјавила је за ХРТ Франка Балетић и истакла да су њен тим и она сама свесни одговорности коју ово представљање доноси.

„Спремни смо за изазов и даћемо баш све од себе да у Португалу Хрватску представимо на најбољи могући начин“, закључила је млада музичарка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво