Квинси Џоунс: Мајкл Џексон плагирао много тога

Славни музички продуцент Квинси Џоунс који стоји иза низа хитова Мајкла Џексона, оптужио је у интервјуу за сајт „Валчер“ покојног „краља попа“ да је плагирао неколико песама, међу њима и чувену песму "Billie Jean".

„Мрзим што ово морам да кажем јавно, али Мајкл је покрао многе ствари. Покрао је много песама“, одговорио је 84-годишњи продуцент који је учествовао у реализацији легендарних Џексонових албума Thriller и Bad, на питање постоји ли нешто што свет не зна и не разуме о Мајклу.

„Осим тога био је макијавелист колико год је могао“, рекао је Џоунс за портал Валчер (Vulture).

„Студијски клавијатуриста Грег Филингејнс (доста сарађивао са Џоунсом и Џексоном, укључујући и албум Off the Wall из 1979), написао је део хита Don't Stop 'Til You Get Enough. Мајкл је требало да му да 10 одсто права на песму. Али није!“, додао је чувени продуцент.

Упозорио је и на сличности између Billie Jean и песме State of Independence, диско краљице Доне Самер, која је била објављена неколико месеци пре Џексоновог хита, а оба пројекта је продуцирао сам Џоунс.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво