Послушајте овде албум "Blood", ново издање групе „Рај“

Након веома успешног дебитантског албума "Woman", група „Рај“ представила је дуго очекивано студијско издање "Blood" и спот за песму "Count To Five".

Нови албум претходно је најављен песмама Please, Taste, Song For You и Count To Five, за коју је објављен и видео-клип сниман у Берлину, Токију, Москви, Гани, Лос Анђелесу, као и националном парку „Џошуа три“.

„Сниман на шест различитих локација широм света, видео-спот за песму Count To Five слави универзални језик музике и плеса“, објашњава фронтмен, канадски певач Мајкл Милош и наставља: „Рекли смо свакој плесачици да се сними у својој домаћој атмосфери како би могли да доживимо њено искуство“.

Милош каже како је састав протеклих неколико година провео на турнеји „преводећи“ албум Woman из студијског пројекта у лајв искуство, док је са новим издањем прича потпуно супротна – „музика и звукови настали су органски и створени су за наступе“.

Ново студијско издање наследило је већ поменути албум Woman из 2013. године и доноси 11 песама које је написао и продуцирао Милош.

Док дебитантски албум говори о романтици, ново издање је колекција песама које говоре о периоду када једна веза престаје, а друга почиње. Прекид везе није био једини окидач за стварање новог издања.

Наиме, оригинални сарадник, дански продуцент Робин Ханибал, напустио је пројекат „Рај“ и  одлучио да не наступа са остатком групе.

Фронтмен Милош је писао о личним и професионалним прекретницама, а када је дошло време за снимање новог албума, обратио се својим сарадницима како би пронашли природан звук спреман за извођење уживо.
 
Албум Blood је у Србији доступан у дигиталном облику преко сервиса Дизер и Гугл плеј.

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 11. феб 2018, 11:34)
Mirza [нерегистровани]

Izvanredno

Dopada mi se spot.