Биља Крстић у Руми, Љубљани, Скопљу, Сомбору

Са ансамблом „Бистрик“ Биља Крстић ће наступити први путу у Руми 14. фебруара, следе концерти 8. марта у Сомбору и 15. марта у Љубљани, а 17. марта српска уметница ће бити гошћа на концерту Влатка Стефановског у Скопљу.

„После веома успешног наступа на Светосавским данима у Паризу, Свечане академије и Светосавског бала, дивних радионица са нашом децом која живе тамо и гостовања у Лесковцу на јубиларном концерту групе 'Бубамаре', где сам се после много година срела са музичарима мог првог бенда из средњошколских дана, певала у препуном позоришту, добила награду града Лесковца за допринос и очување традиционалне и изворне песме, са нестрпљењем очекујем наредне концерте у фебруару и марту у Руми, Љубљани, Скопљу и Сомбору“, рекла је Биља Крстић.

Пошто Биља први пут са „Бистриком“ наступа у Руми, за празник вина и љубави, припремили су, како каже, посебан програм који је састављен од најлепших љубавних традиционалних песама са простора Србије и Балкана, а публика ће имати прилику да чује и песме са њиховог новог албума Свод.

За 8. март планира и ускоро очекује потврду концерта у Сомбору у позоришту у коме је 2016. прославила 15 година рада са „Бистриком“.

„Овог пута ћемо са публиком прославити 8. март, али и излазак нашег албума Свод који је тачно пре годину дана објавила енглеска издавачка кућа из Лондона 'ARC Music' за страно тржиште, а 'Hi Fi Music' за Србију. Биће то прилика да заједно певамо песме Димитријо сине Митре, Ево срцу мом радости, Крај потока бистре воде, Магла паднала, Петлови појев“, рекла је Крстић.

Српска уметница најавила је и први наступ у Љубљани, а у питању су тематске вечери под називом Балзам које се одржавају једном месечно.

Крстићева ће 17. марта бити гошћа Влатку Стефановском на концерту у новој згради Филхармоније у Скопљу где ће прослављени гитариста представити свој нови албум Матерњи језик.

„Мој дугогодишњи пријатељ и врхунски гитариста Влатко ме је много обрадовао позивом и дивним коментаром, да сам му била директна инспирација да на свом албуму сними песму Димитријо сине Митре, коју је чуо са нашег албума Свод и био је одушевљен како смо то урадили. Тако да ћемо на његовом концерту извести ту песму заједно“, додала је Биља.

број коментара 0 пошаљи коментар