Реге бенд са Јамајке "Inner Circle" на отварању „Нишвила“

У оквиру светске турнеје поводом великог јубилеја - 50 година постојања, један од најзначајнијих светских реге састава "Inner Circle" наступиће 9. августа на отварању нишког фестивала „Нишвил“.

Бенд су давне 1968. године основала браћа Ијан и Роџер Луис у Кингстону на Јамајци и овај квинтет, који је носилац престижне награде Греми, један је од најцењенијих реге састава који је остварио велики успех још од средине седамдесетих.

"Inner Circle" је од самог почетка развио посебан стил јамајчанске музике мешајући је са поп утицајима наступајући са енергијом која их је својевремено начинила великим звездама свог покрета.

Њихов креативни дух је кроз моћ регеа у живим наступима дозволио бенду да направи искорак из традиционалног реге звука у својеврстан кросовер, те стога "Inner Circle" својевремено добија прилику да наступа на доста великих светских фестивала, где су главне звезде уз највеће поп и рок иконе попут Елтона Џона, Вана Морисона, Џимија Пејџа, Роберта Планта и многе друге.

"Inner Circle" достигли су виши ниво међународног успеха током деведесетих година 20. века.

Насловна нумера на албуму Bad Boys постала је број 1 на свим европским хит листама и распродата је у око седам милиона копија широм света.

У међувремену, мрежа телевизије Фокс изабрала је Bad Boys као тематску песму за ријалити шоу Cops, која је имала премијеру у марту 1989. године.

Тај програм је врло брзо постао изузетно гледан, а Bad Boys је постала својеврсна референца поп културе.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 08. феб 2018, 16:43)
uncle [нерегистровани]

Jacob Miller

Први певач бенда је био Jacob Miller. Бенд се појављује у филму ROCKERS. То је прави INNER CIRCLE. Jacob Miller је погинуо 1980.