Нови спот „Дингоспо Далија“

Алтернативни бенд „Дингоспо Дали“ објавио је спот за песму „Други свет“, по којој је назван њихов недавно објављени деби албум „Све док мислим да је ово други свет“.

„Идеја спота била је да се Други свет представи као спој музике, града и свакодневнице, што на најбољи начин осликава поруку песме. Спот је по нашем мишљењу природан и непретенциозан, а у исто време и уметнички, јер међу мноштвом кадрова налази се и доста симболике и скривених порука повезаних са текстом песме“, објашњава певачица Сандра Грубић.

Спот младог студента филозофије Симона Тсуботе приказује чланове „Дингоспо Далија“, како у студију свирају песму Други свет, као и на разним локацијама у Београду. 

„Симон је успешно пренео атмосферу, енергију и целокупну слику бенда најприближније ономе што ми заиста јесмо. Иако једноставан, јасно се види уложен труд и таленат младог уметника, и поносни смо што смо му ми били мотивација за рад на овом споту“, каже Грубић.

Београдски „Дингоспо Дали“ објавио је дебитантски албум Све док мислим да је ово други свет за промотерску кућу „Лонг плеј“ 30. новембра 2017. године. Вођен разним утицајима бендова углавном мрачнијег звука, „Дингоспо Дали“ је на аутентичан начин спојио грув и ритмичност са нежношћу и мелодичношћу, што се напослетку може чути у 12 песама албума (са ког су се још раније појавили спотови за песме Са крова, Она, Не питај се и Пелин).

Све док мислим да је ово други свет снимили су певачица Сандра Грубић, бубњар Никола Видојевић, басиста Немања Булатовић и гитаристи Никола Мишић и Милош Касаловић (уместо њега однедавно је у бенду Марко Мићановић).

број коментара 0 Пошаљи коментар