Последња турнеја, па „звук тишине“

Легендарни музичар Пол Сајмон најавио је да ће се повући ове године и да ће због тога направити опроштајну турнеју. Турнеја "The Homeward Bound" обухватиће концерте у Великој Британији и САД. У саопштењу објављеном на „Твитеру“, Сајмон је описао своје пензионисање као природни крај каријере.

Истакао је и да му то представља неку врсту олакшања, јер тренутно не може да посвети довољно времена супрузи и породици.

Осим тога, истакао је и да смрт Винсента Нгуинија, гитаристе његовог бенда, допринела одлуци. Сајмон је, ипак, оставио простор за повремено враћање у виду неких добротворних концерата.

Сајмон је музичку каријеру започео пре више од 60 година, када је са својим школским пријатељем Артом Гарфанкелом наступао под именом „Том и Џери“.

Након кратког разлаза, поново су се удружили 1963. године, а убрзо стекли светску славу ванвременским хитом The Sound of Silence. Постали су једни од најпопуларнијих музичара деценије, посебно са објављивањем хитова Bridge Over Troubled Water и Mrs Robinson.

Сајмон и Гарфанкел су се разишли 1970. године, а Сајмон је наставио соло каријеру. Издао је неколико изузетно успешних албума, попут Still Crazy After All The Years 1975. године, а деценију касније и Graceland.

Током каријере, Сајмон је издао 13 соло албума, освојио 16 Гремија и продао више од 100 милиона носача звука.

број коментара 1 пошаљи коментар
(понедељак, 05. феб 2018, 23:18)
Bojan [нерегистровани]

So Long, Paul Simon...

Jedan od najvećih. Spasio je rok uz ostale pionire decenijama. I uz Dilana pevao je poeziju. Šta će biti posle njih? Pol Sajmon je genije!
"I'm leaving, I'm leaving, but the fighter still remains".