„Љубавни напитак“ у „Синеплексу“

Сопран Прити Јенде и тенор Метју Полензани предводе поставку у директном преносу Доницетијеве опере „Љубавни напитак“, која ће уживо из Њујорка бити приказана у биоскопу „Синеплекс“ у тржном центру „Ушће“, 10. фебруара у 18 часова.

„Љубавни напитак“ у „Синеплексу“ „Љубавни напитак“ у „Синеплексу“

Либрето на италијанском језику урадио је Феликс Романи, дело је премијерно изведено 12. маја 1832. године у Театру у Милану, а Вилхелм Рихард Вагнер је 1840. године урадио аранжман за соло клавир.

Љубавни напитак је комична опера саткана од приче о радости, љубомори, заљубљености, игри, али пре свега о љубави. Радња ове опере смештена је у мало италијанско село, а дешава се крајем 18. века.

Прелепа Адина чита причу о чудесном напитку који решава све љубавне проблеме и млади Неморино у томе види начин да се Адина напокон заљуби у њега.

Долазак доктора Дукламаре у село догађа се у правом тренутку. Неморино од њега откупљује љубавни напитак и тиме започиње низ смешних и интересантних дешавања која показују шта је све заљубљена особа спремна да учини. На крају, најважније је упознати праву љубав, пронаћи праве вредности у животу и потврдити да живот има смисла једино ако га делимо са особом коју волимо.

Јужноафрички сопран Прити Јенде дебитује у новој улози у Метрополитен опери са првим извођењем Адине уз Метјуа Полензанија, који је још 2013. године оставио публику без даха у улози Неморина и прекрасним извођењем Una furtiva lagrima.

Опером диригује Доминго Хиндојан, док је за режију задужен Бартлет Шер.

Куповином карата за четири или више извођења у сезони посетиоци остварују право на снижену цену карте од 1.300 динара. Појединачне карте су у продаји по цени од 1.500 динара по представи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво