„Егзит“ пуни Тврђаву: Стижу највећи хитови и жестоки бендови

„Егзит“ наставља висок темпо објава већ од самог почетка године. Нови талас предводи јамајчански реге краљ и осмоструки добитник награде Греми Зиги Марли, наследник вечне иконе и свог оца Боба Марлија уз чије песме је настао овогодишњи фестивалски мото "Exit Freedom".

Са њим стижу и највећи хитови у овом тренутку, које доносе актуелне звезде као што су тренутно најтраженија рок кантауторка Алис Мертон, велики „хитмејкер“ Џекс Џоунс, популарни рок-хаус дуо „Офенбах“, оријентални хаус великан Махмут Орхан, као и Бурак Јетер, власник „најзаразнијег“ клупског хита данашњице.

На тврђаву јуришају и жестоки састави као што су амерички рeп-хардкор родоначелници „Дог ит дог“ (Dog Eat Dog), нови британски панкери без длаке на језику „Слејвс“ (Slaves), легендарни немачки хеви-металци „Грејв дигер“ (Grave Digger), бостонски хардкор бенд „Слепшот“, бристолски панкери „Ајдлс“ (Idles), живе метал иконе „Асфикс“ (Asphyx), највећи састав који свира музику „Моторхеда“ – „Бомберс“, те бројни други који намеравају озбиљно да свирају на бинама „Фјужн“ и „Експлозив“.

Први који ће најавити овогодишњи изузетно богат и разноврстан програм Главне бине на Петроварадинској тврђави биће живи реге краљ Зиги Марли (Дејвид Неста) – којем је Боб дао надимак Зиги по тада актуелном Боувијевом псеудониму, увећао је породично наслеђе за невероватних 27 албума и рекордних осам Гремија што ниједом реге музичару пре њега није пошло за руком.

После више од три деценије на сцени, Зиги Марли је „неприкосновена инкарнација јамајчанског реге лава“, који поред проношења музике широм света, води и велику хуманитарну организацију "U.R.G.E." која помаже деци Јамајке и Африке.

На главну бину долази и незаустављива рок ауторка нове генерације Алис Мертон, чија је химна No Roots снажно одјекнула као један од хитова, покоривши прво европске, а потом и америчке топ-листе.

Канађанка која је одрасла у Немачкој и Енглеској, за своје 24 године селила се чак 12 пута у 11 различитих градова да би управо са аутентичном причом о номадском искуству освојила свет и живот променила готово преко ноћи.

Хитове у Нови Сад доноси и хаус звезда Џекс Џоунс, чији сингл You Don't Know Me је номинован за награду Брит након што већ годину дана не силази са радијских таласа, а неуморни Енглез је одмах наставио са једнако заразним хитом Instruction на којем гостује Деми Ловато.

Како је то чути своју песму на сваком ћошку, одлично зна и француски ди-џеј дуо „Офенбах“ без чијег хита Be Mine није било могуће замислити ово лето.

Право са морских фестивала „Си стар“ и „Си денс“ на главну бину „Егзита“ стиже и Махмут Орхан, творац мегахитова Feel и Save Me, али и званичног ремикса теме из серије Игре престола, који је био неизоставни летњи хит на плажама у време док је цео свет на екранима пратио седму сезону.

Придружиће му се и једнако тражени „хитмејкер“ из Амстердама, такође турског порекла, Бурак Јетер, чији сингл Tuesday је готово хипнотичким дејством избио међу најслушаније песме у години за нама.

Бину „Фјужон“, једну од омиљених бина „Егзита“, обрадоваће продоран панк звук изразито актуелних гитарских бендова. Младе музичаре из Кента, „Слејвс“, најбоље је описао познати британски лист Гардијан – као бенд који се појавио са „сировим звуком који повезује панк егзистенцијализам, скечеве живота у предграђу и апсурдну нарацију о ражама и јетијима у гласним троминутним експлозијама“.

Бристолска панк сензација, бенд „Ајдлс“, која је експлодирала протекле године, освојила је публику и критику првенцем Brutalism. Гардијан их је назвао „фуриозним“ и узбудљивим, „са гитарама које могу да сравне град са земљом“, док их је Би-Би-Си уврстио међу албуме године!
 
Жестоко ће бити и на бини „Експлозив“, познатој по увек енергичном програму, јер ће публику продрмати познати амерички састав „Дог ит дог“, који мајсторски повезује хардкор и реп, немачки хеви метал пионири „Грејв дигер“, као и „Бомберс“, планетарно популарни састав који свира музику „Моторхеда“...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво