Тркуља и „Балканополис“ одушевили публику у Кини

Након прославе јубилеја 20. година „Балканополиса“ у Центру „Сава“, наш славни уметник Слободан Тркуља и његов састав наставили су са серијом концерата у Кини, сапштили су из организације „Нови Сад 2021“.

Турнеју су отворили са распродатим концертом у концертној дворани „Шинхау“ у граду Гуангџоу, где су публику дигли на ноге, доживели овације и незапамћено бурне реакције за увек уздржане Кинезе и као и на прошлој турнеји по Кини опет навели Кинезе да певају углас и то на српском језику.

Фантастичне реакције публике на „Балканополис“ у Кини, када је чак и полиција морала да интервенише, подсетиле су на реакције фанова на „Битлсе“ својевремено.

Концерт „Балканополиса“ уједно је био и завршни догађај вишегодишњег пројекта кинеског министарства културе 16+1, који је део промоције новог кинеског пута свиле у оквиру којег Србија заузима врло значајно место.

Турнеја се наставила серијом концерата у граду Ћуенџоу, где је „Балканополис“ створио чаробну атмосферу сличну оној у Центру „Сава“.

Врхунац концерта у Ћуенџоуу био је моменат када је публика потпуно понета музиком „Балканополиса" почела да се пење на бину па је морала да реагује полиција, која је до краја наступа остала испред бине и враћала публику назад.

У оквиру дочека 7526. године, 13. јануара у Новом Саду, новосадска публика и бројни гости из региона и Европе имаће прилику да присуствује концерту једног од најбољих келтских састава из Глазгова, Имар, а Тркуља ће бити специјални гост овог састава.

Наступ је заказан за 21 час у малој сали СНП-а, а цена улазница које се налазе у претпродаји на свим продајним местима „Гигстикса“ износи 500 динара.

Поред њих, на више од 21 култне локације широм Новог Сада наступиће и Дивна Љубојевић у позоришној сали НИС-а, „Лајбах“ у Српском народном позоришту, „Калиопи“ у Позоришту младих, Матија Дедић и Зоран Предин у Новосадској синагоги, Дечја филхармонија у Градској кући, опера за децу удружења „Високо Ц“ у Еђшегу, сјајан спој тамбурашких састава из Осијека и Новог Сада предвођених Душаном Свиларом у „Студију М“.

Кинеска четврт представити програме на четири локације за љубитеље техно звука и реп музике.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво