Тркуља и „Балканополис“ одушевили публику у Кини

Након прославе јубилеја 20. година „Балканополиса“ у Центру „Сава“, наш славни уметник Слободан Тркуља и његов састав наставили су са серијом концерата у Кини, сапштили су из организације „Нови Сад 2021“.

Турнеју су отворили са распродатим концертом у концертној дворани „Шинхау“ у граду Гуангџоу, где су публику дигли на ноге, доживели овације и незапамћено бурне реакције за увек уздржане Кинезе и као и на прошлој турнеји по Кини опет навели Кинезе да певају углас и то на српском језику.

Фантастичне реакције публике на „Балканополис“ у Кини, када је чак и полиција морала да интервенише, подсетиле су на реакције фанова на „Битлсе“ својевремено.

Концерт „Балканополиса“ уједно је био и завршни догађај вишегодишњег пројекта кинеског министарства културе 16+1, који је део промоције новог кинеског пута свиле у оквиру којег Србија заузима врло значајно место.

Турнеја се наставила серијом концерата у граду Ћуенџоу, где је „Балканополис“ створио чаробну атмосферу сличну оној у Центру „Сава“.

Врхунац концерта у Ћуенџоуу био је моменат када је публика потпуно понета музиком „Балканополиса" почела да се пење на бину па је морала да реагује полиција, која је до краја наступа остала испред бине и враћала публику назад.

У оквиру дочека 7526. године, 13. јануара у Новом Саду, новосадска публика и бројни гости из региона и Европе имаће прилику да присуствује концерту једног од најбољих келтских састава из Глазгова, Имар, а Тркуља ће бити специјални гост овог састава.

Наступ је заказан за 21 час у малој сали СНП-а, а цена улазница које се налазе у претпродаји на свим продајним местима „Гигстикса“ износи 500 динара.

Поред њих, на више од 21 култне локације широм Новог Сада наступиће и Дивна Љубојевић у позоришној сали НИС-а, „Лајбах“ у Српском народном позоришту, „Калиопи“ у Позоришту младих, Матија Дедић и Зоран Предин у Новосадској синагоги, Дечја филхармонија у Градској кући, опера за децу удружења „Високо Ц“ у Еђшегу, сјајан спој тамбурашких састава из Осијека и Новог Сада предвођених Душаном Свиларом у „Студију М“.

Кинеска четврт представити програме на четири локације за љубитеље техно звука и реп музике.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 03. јан 2018, 19:23)
JA [нерегистровани]

Da, ima ih

Ima ih, na svu srecu, koji su prevazisli granice Republike Srbije (u pozitivnom smislu). Neki se vracaju nazad, a neki ostaju (zauvijek) vani.