Амброзићева листа најбољих албума у 2017. години

Кендрик Ламар, „ЛЦД саундсистем“, „Горилаз“, само су неки од власника најбољих албума у 2017. години по мишљењу Драгана Амброзића, уредника програма Дома омладине Београда и угледног музичког критичара.

Амброзић је за Танјуг саставио листу од 10 албума који су обележили 2017. годину.

Damn, који је потписао Кендрик Ламар, према Амброзићевим речима представља „један од најбољих албума који је потписао велики пионир нове хип хоп естетике који се годинама налази у врху музичких дешавања“.

„Мигос“ са албумом Culture, такође су се нашли на Амбрoзићевој листи.

Угледни музички критичар описује то издање као „нови велики продор уличне памети и хумора у мејнстрим културу који мења хип хоп изнутра и поставља нове границе“.

Gang Signs & Prayer, нови албум Стромзија, за Амброзића представља „најбоље од грајма“, а American Dream, ново издање „ЛЦД саундсистема“ је „апсолутну авангарду њујоршке и светске плесне плесне алтернативе на неочекиваном позном врхунцу“.

Aлбум Deeper Understanding инди групе "The War on Drugs", према Амброзићевом мишљењу, представља „огроман корак из андерграунд американе ка највећим стадионима, омиљеног бенда из Филаделфије који је страсан као и на почетку каријере“.

Као „најснажнији албум од мноштва женских арти-електро-поп издања широм великог света“ Амброзић је прогласио Plunge, коју су потписали Фивер Реј, док је Кинг Крула назвао најизазовнијим британски рок аутором тренутка, за кога границе и жанрови не постоје. Његов албум The Ooz такође се нашао на Амброзићевој листи.

За цењеног музичког критичара Тај Сегал са истоименим албумом „представља нове шампионе америчке андерграунд рок звука у најбољем издању“.

Албум Resistance бенда „Сонгхој блуз“, Амброзић је назвао једним од најбољих рок албума који долази из Африке (Мали) и додао да је „чудо што за овако експлозивну свирку не зна више људи“.

На крају Амброзићеве листе нашао се бенд „Горилаз“ са албумом Humanz. Амброзић га карактерише као „емотивни музички паноптикум, још једно Дамон Албарново подвлачење црте испод цивилизације која се стално саплиће у 21. веку“.

број коментара 0 пошаљи коментар