„Београдски џез фестивал“ слави трећи узастопни успех

Градски менаџер Горан Весић изјавио је да је прошлогодишњи, 33. „Београдски џез фестивал“, остварио добит од 1.610.248,51 динара, да је ово трећа година како тај фестивал остварује добит, те да се сваке године зарада улаже у развој и популаризацију џеза.

Весић је прецизирао да су приходи фестивала били 20.774.800 динара, а расходи 19.164.551 динара, наведено је у саопштењу Градске управе у ком се додаје да је Одбор „Београдског џез фестивала“ одржао седницу на којој је председавајући био Весић, председник тог одбора.

У Великој сали Дома омладине завршава се постављање нових столица које су купљене од зараде која је остварена на 32. „Београдском џез фестивалу“, истакао је Весић и подсетио да је прошле године купљен саксофон џез секцији Музичке школе Станковић.

„На прошлогодишњем, 33. 'Београдском џез фестивалу', имали смо 26 учесника од чега домаћих учесника рачунајући и нашу дијаспору седам. Организовали смо десет пратећих садржаја и четири радионице. Наш фестивал је пратило 14 страних новинара, а укупно 17.800 посетилаца било је присутно на нашим концертима и другим програмима“, рекао је Весић.

Према његовим речима, у главном програму учествовао је 21 учесник у оквиру пет програмских вечери и десет програмских целина, а концерти су одржани у три концертна простора.

„Веома смо задовољни квалитетом програма који нуди 'Београдски џез фестивал'. Када сам пре четири године постао председник Одбора овог фестивала имали смо четири пута мањи буџет и финасијске проблеме. Данас је 'Београдски џез фестивал' стабилна манифестација и наш задатак је да се у наредном периоду изборимо за још боље место међу европским фестивалима пошто смо већ најбољи фестивал у региону“, навео је Весић.

Рекавши да је срећан што се џез поново вратио у Београд на велика врата градски менаџер нагласио је да то наш град заслужује јер се џез двадесетих година прошлог века свирао у Београду само годину дана пошто је почео да се свира у Паризу.

„Захвалан сам свима који годину дана раде како би 'Београдски џез фестивал' био успешан, а посебно Дому омладине Београда. За нас су данас почеле припреме за 34. 'Београдски џез фестивал'“, истакао је Весић.

број коментара 0 пошаљи коментар