Амерички рабин против Лорде

Популарну новозеландску певачицу Лорде амерички рабин Шимулеј Ботеах назвао је затуцаном јер је отказала концерт у Израелу у знак протеста због понашања према Палестинцима.

Амерички рабин против Лорде Амерички рабин против Лорде

Рабина из Њу Џерсеја је потез младе Новозеланђанке толико револтирао да је закупио целу страницу Вашингтон поста како би певачици дао до знања што он и његова организација "World Values Network" мисле о њој, пише Хафингтон пост.

У огласу су је оптужили да се придружила „глобалном антисемитском бојкоту Израела“ и да је „с 21 годину премлада да буде затуцана“.

„Реците Лорде и њеним истомишљеницима да мржњи према Јеврејима нема места у 21. веку“, навео је рабин који је својевремено био духовни саветник Мајкла Џексона.

Шимулеј Ботеах оптужио је Нови Зеланд и Лорде да игноршу сиријски напад на Израел јер певачица наступа у Русији која подржава Асадов режим у Сирији. Осим тога навели су да „на Новом Зеланду расту предрасуде младих људи према јеврејској држави“, подсећајући да се при гласању у УН, 127 земаља, укључујући Нови Зеланд, изјаснило против америчког признања Јерусалима за главни град Израела.

Певачица је прошлог месеца отказала концерт, планиран у Тел Авиву у јуну ове године, након што су је контактирали активисти из Новог Зеланда, један Јеврејин, а други Палестинац и замолили је да бојкотује посету Израелу као подршку правима Палестинаца.

„Добила сам много порука у вези са наступом у Израелу и разговарала с много људи који имају различита гледишта након чега сам закључила да ћу ипак отказати наступ. Нисам поносна што сам криво проценила ситуацију у Тел Авиву. Жао ми је што је мењам и што нећу свирати за вас. Надам се да ћемо једног дана ипак сви заједно заплесати“, написала је Лорде у поруци својој публици у Израелу.

Израелски амбасадор на Новом Зеланду, Ицак Герберг, реаговао је и затражио састанак са поп звездом

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво