Амерички рабин против Лорде

Популарну новозеландску певачицу Лорде амерички рабин Шимулеј Ботеах назвао је затуцаном јер је отказала концерт у Израелу у знак протеста због понашања према Палестинцима.

Рабина из Њу Џерсеја је потез младе Новозеланђанке толико револтирао да је закупио целу страницу Вашингтон поста како би певачици дао до знања што он и његова организација "World Values Network" мисле о њој, пише Хафингтон пост.

У огласу су је оптужили да се придружила „глобалном антисемитском бојкоту Израела“ и да је „с 21 годину премлада да буде затуцана“.

„Реците Лорде и њеним истомишљеницима да мржњи према Јеврејима нема места у 21. веку“, навео је рабин који је својевремено био духовни саветник Мајкла Џексона.

Шимулеј Ботеах оптужио је Нови Зеланд и Лорде да игноршу сиријски напад на Израел јер певачица наступа у Русији која подржава Асадов режим у Сирији. Осим тога навели су да „на Новом Зеланду расту предрасуде младих људи према јеврејској држави“, подсећајући да се при гласању у УН, 127 земаља, укључујући Нови Зеланд, изјаснило против америчког признања Јерусалима за главни град Израела.

Певачица је прошлог месеца отказала концерт, планиран у Тел Авиву у јуну ове године, након што су је контактирали активисти из Новог Зеланда, један Јеврејин, а други Палестинац и замолили је да бојкотује посету Израелу као подршку правима Палестинаца.

„Добила сам много порука у вези са наступом у Израелу и разговарала с много људи који имају различита гледишта након чега сам закључила да ћу ипак отказати наступ. Нисам поносна што сам криво проценила ситуацију у Тел Авиву. Жао ми је што је мењам и што нећу свирати за вас. Надам се да ћемо једног дана ипак сви заједно заплесати“, написала је Лорде у поруци својој публици у Израелу.

Израелски амбасадор на Новом Зеланду, Ицак Герберг, реаговао је и затражио састанак са поп звездом

број коментара 6 пошаљи коментар
(среда, 03. јан 2018, 14:51)
anonymous [нерегистровани]

Licemerje

Da je odsutala zbog Irana,bila bi nobelovac...

(среда, 03. јан 2018, 14:08)
anonymous [нерегистровани]

re: Koga to interesuje ????

Da je anonimna ne bi se tolika prasina dizala oko njenog otkaza. Usput ne slazem se sa njenom odlukom, putpuno je u skaladu sa ''histerijom lijevih'' sirom zapada. Ocito je da ubire poene i slavu.

(среда, 03. јан 2018, 09:57)
anonymous [нерегистровани]

Re: Anonimna i ne bas popularna pevacica

Možda je neko anonimnoj Eli Mariji Jelić O Konor poznatoj kao Lorde ispričao kako je to ostati bez rodnog kraja

(среда, 03. јан 2018, 08:43)
anonymous [нерегистровани]

Koga to interesuje ????

Anonimna i ne bas popularna pevacica nije nastupila negdje! Koga to interesuje i sta to doprinosi nasoj stvarnosti???

(среда, 03. јан 2018, 07:15)
Darko [нерегистровани]

Američko miješanje u tuđe poslove

Novozelandska pjevačica otkazala koncert u Izraelu, a javlja se i kritikuje je jedan Amerikanac!
Ironija je što ti isti Amerikanci koji se miješaju u "sve i svja" posle optužuju Rusiju za, tobožnje, miješanje u njihove unutrašnje stvari!

(уторак, 02. јан 2018, 23:41)
Aotearoa [нерегистровани]

Pa ona bi pevala

i Jevrejima i Palestincima koji zive u Izraelu !? Muzika je ta koja treba da spaja ljude, politici tu nema mesta !