Ватромет и највећи хитови за дочек 2018. у Новом Саду

Нови Сад – европска престоница културе за 2021. годину – у новогодишњој ноћи промениће свој изглед уз помоћ светлосно-визуелне продукције и сензационалног ватромета. На четири локације више од 50 извођача!

Уметнички концепт дочека предстојеће 2018. године поверен је ауторском тиму редитеља, сценографа, дизајнера светла и видео-уметника пред којима је задатак да у новогодишњој ноћи оживи центар Новог Сада, наводи се у саопштењу организатора дочека.

Тачно у поноћ краљевски ватромет обасјаће Нови Сад јер дочек на Тргу слободе доноси аудио-визуелни спектакл у режији принца Ђорђа и америчког пиротехничког експерта Мајка Нокса који су заједно осмислили досад највећи ватрометни спектакл у Србији.

Редитељка уметничког концепта, Маргарет Табороши задужена је да режира овај визуелни перформанс, сценографију инспирисану енергијом црвене боје поставиће сценограф Драгана Вилотић, а за магију светлосних ефеката биће задужена Милица Стојшић.

Фондација „Нови Сад 2021“, као организатор предстојеће новогодишње прославе, поклониће Новосађанима и гостима Новог Сада дочек са најразноврснијим уметничким програмом, када ће на четири локације наступити више од 50 извођача.

На главном новосадском тргу у 20.21 биће уприличена журка загревања са ди-џејевима, у 21.45 наступиће Дарко Рундек уз сјајна и разноврсна сценска догађања, ауторско светло и видео-пројекцију.

У 23.30 са главне бине ориће се бројни хитови „Плавог оркестра“ док ће у један сат после поноћи наступити увек енергични састав „С.А.Р.С.“.

На Тргу републике, већ од поднева очекују се концерти бендова најразличитијих жанрова, као што је британски рокенрол звук бенда „Гифт“, несвакидашњи звук афро-попа бенда "JeuNS", џез-театар, фјужн, рок и експериментал састава „Чичини чворци“ и многи други.

Музичку чаролију на Тргу Републике обојиће и локални аутентични ресторани са својом гастрономском понудом, као и локални произвођачи занатског пива и домаћих вина са Фрушке Горе.

број коментара 0 пошаљи коментар