Нови албум Здравка Чолића „Оно мало среће“

Петнаести студијски албум Здравка Чолића „Оно мало среће“ је прво заједничко издање две највеће дискографске куће региона - „ПГП РТС“ и „Кроација рекордс“, од 15. децембра у продаји. Неке од нових песама, гледаоци РТС-а моћи ће да чују у нашем Новогодишњем програму.

У претпразничне дане, Здравко Чолић својој верној публици поклања музичку честитку Оно мало среће, нови албум са 11 брижно одабраних песама.

Са новог албума до сада смо чули мераклијске песме Мала и Шљиве су родиле. Осталих девет су баладе.

„Некако људи више воле Здравка Чолића кад им пева, него где је мање вокал изражајан. Све је љубавно. Мислим да ће слушаоци бити задовољни са пет-шест балада које смо радили. Мислим да ће публика која воли баладе и овако емотивније песме бити веома задовољна“, открива певач.  

Песме које ће започети са исписивањем неких нових антологија прате врхунски аранжмани, а уз Чолића, потписују их значајни регионални аутори: Момчило Бајагић Бајага, Џибони, Златан Фазлић, Антонија Шола, Сандра Сагена, Александар Сретеновић, Дамир Арсланагић, Маја Сар и Мирослав Рус.

Чолић их публици преноси пуном снагом свог уметничког дара, задивљујућим гласом који осваја, препознатљивом харизмом и непресушном стваралачком енергијом, доказујући тако да су истинске музичке звезде вечне.

„Имам ја три пјесме своје, мање него што је то раније било на претходним албумима, у последње време сам се некако декларисао као композитор између мог вокала и свега што радим", истакао је Чолић.

Упоређујући послове композитора и певача, Здравко Чолић каже да је тешко рећи шта је лакше: „Не знам шта је лакше, без обзира на то што сам написао неколико песама за себе, јер је то нека потреба да се човек изрази, када има тако неке своје визије. Могуће да је лакше бити композитор него пјевач. Пјевач је онај који треба да изађе пред публику и да брани ту песму. Али ја себе сматрам пјевачем. Ово све остало је нека мала врста помоћи“, закључио је Чола.  

Продукцију албума потписује Никша Братош, дугогодишњи сарадник Здравка Чолића.

Посебан допринос албуму дали су и гости - Тхеодосии Спасов, светски признати кавалиста, Матија Дедић, Дејан Петровић Биг бенд и Александар Бањац.

Албум је сниман у студијима РСЛ, „Ново Место“ и НБ, „Загреб“. Микс албума рађен је у Прагу, у студију „Соно рекордс“, у коме су, између осталих, снимали и миксали Дејвид Боуви, Џош Стоун, „Џипси кингс“ „Назарет“, Џулијан Ленон, Мајк Стер.

Мастеринг албума рађен је у Лондону. Нови ЦД Оно мало среће, по ко зна који пут ће потврдити статус Здравка Чолића као миљеника публике и чаробњака из чије музичке радионице настају вечни хитови, безвременске песме које ће пратити дуги и гласни аплаузи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи