„Боди каунт“ стиже у Београд 18. јуна

Легендарни амерички хип-хоп метал бенд „Боди каунт“ наступиће 18. јуна 2018. године у башти Студентског културног центра (СКЦ) Београда, у оквиру концертног серијала „Арсенал Фест представља“.

Београдски концерт „Боди каунта“ послужиће као загрејавање и сјајан увод у „Арсенал Фест 08“, који ће бити одржан 21, 22. и 23. јуна 2018. године у Крагујевцу.

Улазница за „Арсенал Фест представља... 'Боди каунт'“ у Београду кошта 2.000 динара у претпродаји преко мреже „Евентим“.

„Боди каунт“ су почетком деведесетих основали школски другови Ајс-Ти и гитариста Ерни Си, а бенд је спајајући ангажовани панк, метал и хип-хоп већ на почетку деловања постао озлоглашен, понајвише због проблематичне песме Cop Killer.

Осветнички интонирана ствар о полицијској бруталности наишла је на салве осуда у јавности, којима се придружио чак и председник САД Џорџ Буш Старији, тако да је на крају морала бити склоњена са првог албума Боди каунт (1992).

Ерни Си и Ајс Ти (који већ дуги низ година игра полицајца у серији Law and Order: Special Victims Unit) наставили су да воде бенд, уз честе промене остатка поставе, кроз неколико ангажованих албума, са којих су чувени синглови Hey Joe, Necessary Evil, I Used to Love Her, Talk Shit, Get Shot, Relationships...

„Боди каунт“ ће у Београд доћи са албумом Bloodlust (2017) иза себе, са ког су се већ истакли No Lives Matter, Black Hoodie и Ski Mask Way, а на њему се налази и обрада класика легендарног „Слејера“, Raining In Blood.

Уз то статус и углед који „Боди каунт“ ужива у свету метала показују то што на албуму гостују фронтмен „Мегадета“, Дејв Мастејн, суоснивач бенда „Сепултура“, Макс Калавера и певач "Lamb Of God", Ренди Блyт.

Београдској публици ће се 18. јуна у Башти СКЦ-а представити, како Ајс Ти каже, „бенд у пуној снази, што овај албум и показује“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара