Сила је стигла – спот „Вива вокса“ је ту!

„Вива вокс“, најпопуларнији хор у региону, потрудио се да обрадује обожаваоце новом обрадом и омиљеним нумерама из планетарно популарне франшизе „Звездани ратови“, дан пред светску премијеру.

Сила је стигла – спот „Вива вокса“ је ту! Сила је стигла – спот „Вива вокса“ је ту!

Осам најпознатијих нумера из франшизе Звездани ратови део су овог спота, који иде у корак са највећим светским извођачима.

„Идеја је била да оживимо музику која нас прати цео живот, али и неизбежне ликове попут принцезе Леје, Дарта Вејдера, Ар-Ту-Ди-Туа, џедаја...“, кажу чланови „Вива вокса“ и додају да их посебно радује што су упели да испуне тежак задатак који су сами себи задали – ово је један од најкомпликованијих аранжмана које су написали и отпевали, јер су на једном месту, у четири и по минута, обрадили чак осам музичких тема.

Фокс фанфаре уводе слушаоца у ову музичку причу, подсећају на музику којом је већина фимова почињала и упозоравала да је време да узмемо кокице и удобно се сместимо. На то се надовезује Main Title и путовање кроз галаксију може да почне!

Меланхолична The Force Theme упознаје нас са првим, а можда и последњим џедајима... о чему ћемо знати нешто више тек након новог филма.

Драматичне Ребел фанфаре припремају нас за долазак мрачних сила, где нас чека чувени Дарт Вејдер. Уз тему Империијалног марша моћи ћете да видите Дарта Вејдера како диригује својим светлосним мачем, док се сенке мрачних сила надвијају над једном од најпознатијих мелодија.

Напетост прелази у забаву у следећој нумери, када на ред долази весела Cantina Band тема. А онда, омиљени Ар-Ту-Ди-Ту изненада остаје сам и пројектује сећања гледалаца на принцезу Леју, где кроз Тему принцезе Леје „Вива вокс“ даје омаж ванвременској Кери Фишер.

Долази велико финале! Борба гласова кулминира у теми Duel of the Fates, а лица воксоваца смењују се скоро па брзином светлости.

Као и на претходном филмском спектаклу из кухиње „Вива вокса“, споту за музику из филма Ла-Ла ленд, и овај спот потписују креативни људи са којима овај хор већ дуго сарађује - за видео-спот је задужен „Ред енд блу студио“, док звук годинама потписује "ATTIC Studios".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи