Инжењер звука бенда „Продиџи“ држи радионицу у Београду

Џонатан Бартон, инжењер звука на наступима бенда „Продиџи“, са којим сарађује од 2004. године, одржаће тродневну радионицу у Београду.

Бартон ће држати радионицу Live Sound Masterclass, од 23. до 25. јануара.

Сви учесници имаће прилику да стекну увид у комплетан процес реализације једног концерта, од припрема за концерт, укључујући тонску пробу до проблема који се дешавају на локацијама, било да су у питању концертне хале или фестивали, као и да сазнају која је улога лајв аудио инжењера у концертној продукцији и бизнису.

Теме ће бити и разумевање потреба уметника и извођача, такозване рајдер листе (листе специјалних захтева извођача), правилан избор микрофона и опреме, како комуницирати са промотерима и представницима концертних дворана, избор система озвучења, најчешћи технички проблеми.

Капацитет радионице је ограничен на само 20 полазника, а одржава се у организацији београдског САЕ (SAE Institute Belgrade).

Џонатан Бартон је већ 13 година FOH инжењер бенда „Продиџи“, а њихова турнеја Invaders Must Die трајала је пет година у 30 земаља света.

Снимак концерта у амфитеатру "Milton Keynes Bowl", на којем је за звук био задужен Бартон, добио је "UK Music Video" награду.

Током сарадње са чувеним енглеским електронским бендом Бартон је радио све - од малих клупских концерата до фестивала на којима је било 500.000 људи.

Списак клијената са којима је сарађивао је импресиван, а међу њима су „Рејдиохед", Бјорк, „Кренбериз“, Џејмс Морисон, „Биг аудио дајнамајт“, Здравко Чолић, Брајан Фери и други.

Бартон је снимао и у врхунским студијима као што су „Еби роуд“, "The Manor" и „Таунхаус“, али и за ТВ емисије као што су The Tonight Show, Top of the Pops, шоу Конана О'Брајена, за МТВ.

Стални је сарадник чувеног магазина Sound on Sound.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи