„Гус-Гус“ најављује ерупцију задовољства на концерту у Београду

Исландска авангардна електросензација „Гус-Гус“ наступиће 8. децембра у „Хангару“ код Луке „Београд“. Осим овог састава, као подршка, на бини ће се наћи и експериментални двојац „Карпов нот Каспаров“ из Букурешта и домаћи дуо „Чорбика“ и продуцент и мултиинструменталиста МКДСЛ.

„Гус-Гус“ најављује ерупцију задовољства на концерту у Београду „Гус-Гус“ најављује ерупцију задовољства на концерту у Београду

Десет година после сјајног београдског концерта, „Гус-Гус“ припрема нову екстравагантну хармонију музике и перформанса, уз много позитивне енергије, а све то и даље користећи аналогну опрему за добијање правог електронског звука.

Непосредно пред излазак десетог албума, под називом Lies Are More Flexible, српска публика ће међу првима имати прилику да уживо чује нове песме.

Воде се принципима да је музика неограничени процес креативности и да је за стварање њиховог јединственог звука заслужно то што никада нису тежили ниједном музичком тренду, пратећи оно што је у њиховим срцима. Иако аутентични и веома необични, након две деценије на сцени и даље истражују.

О повратку у Београд чланови бенда кажу: „Наступ који смо вам спремили обухватиће целу нашу каријеру, све до новијих радова. Пажљиво смо бирали песме које ћемо извести. Сваки пут када закорачимо на бину, то чинимо са намером да направимо сјајан провод. Током протеклих неколико месеци наступали смо у Русији, Америци, Мексику и источној Европи и реакције су биле невероватне. Људи су вриштали од радости и среће током концерата и то је управо оно што желимо да се догоди у Београду. Очекује вас много добре енергије и емотивног набоја, баш као и на претходном наступу. Биће нам сјајно и узбудљиво, права ерупција задовољства“.

„Гус-Гус“ је настао давне 1995. године, током снимања филма Задовољство, као колектив музичара, продуцената, филмских стваралаца и извођача. Њихов други албум Polydistortion из 1997. године, прославио их је у Великој Британији, после чега су уследили распродати наступи широм света.

На светске топ-листе су доспели неколико година касније синглом David, са четвртог студијског албума под називом Attention (2002). Највећи успех остварили су издањем Arabian Horse из 2011. године и хитовима Over и Arabian Horse.

Исландска група позната је по еклектичном звуку и неконвенционалној фузији електра, техна, трип хопа и хауса, успешно укомпонованој са попом и другим музичким жанровима. Овај састав је сарађивао са многим легендарним извођачима међу којима су Бјорк, Ројшин Марфи, „Депеш мод“.

Двојац „Карпов нот Каспаров“ из Букурешта, који је настао 2009. године, многи називају источњачким „Гус-Гусом“, а зашто је то тако публика у Београду моћи ће да види у петак.

Њихови наступи у форми експерименталног лајва доносе посебну атмосферу. Пуни су успона и падова, заплета и непотпуних врхунаца, налик квалитетној партији шаха. Попут ове игре, на чијим правилима и стратегијама базирају своје музичко стваралаштво, њихов звук је математичка фузија електронске музике, испреплитана диско мелодијама раних осамдесетих, зачињена елементима џеза и инспирисана оријенталним тоновима.

Карте за концерт „Гус-Гуса“, у продукцији „Блендера“, већ су у продаји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се