„Џезанова“: Београд има задивљујућу електронску сцену

Београд и Србија имају задивљујућу сцену електронске музике и веома нас радује долазак у српску престоницу, рекао је „Танјугу“ Клас Брилер један од чланова култног берлинског састава „Џезанова и Пол Рандолф“ уочи њихових концерата 12. и 13. децембра у београдском „Битеф арт“ кафеу.

Једина константа овог еклектичног састава из Берлина јесте промена и све прогресивнији звук. „Џезанова“ је бенд који је прерастао некада семплован звук и усталио се као ауторски састав који наступа уживо.

У протеклих пет година, „Џезанова лајв и Пол Рандолф“ наступали су широм планете, на фестивалима као што су „Мелт“, „Флоу“, „Кејптаунџез“, „Јава џез“, „Норт Си џез“ и других. Тиме је овај бенд успео у свом дугогодишњем подухвату - да енергију својих продукција, ремикса и ди-џејинга пренесу на позорницу уживо.

Брилер напомиње да ће публика у Београду имати прилике да чује сјајну мешавину песама и ремикса које су направили током последњих година: „Припремили смо споре и благе ствари, као и електронске ствари бржег темпа. Хајде да се 'окупимо и славимо' (Get together and celebrate), да употребим један стих из наше песме“.

Цењени музичар наглашава да цели бенд пред наступ у Београду осећа посебну одговорност и узбуђење.

„Београд и Србија имају задивљујућу сцену електронске музике и веома нас радује долазак у српску престоницу. Мислим да сте заиста у току са трендовима, и не само то - знам неколико уметника који су међу предводницима електронске сцене на глобалном нивоу, али не бих желео никога да издвајам. Када сте издвојени, обично се осећате усамљено“, објаснио је Брилер.

Према његовим речима „Џезанова“ је пројекат власника дискографских кућа, ди-џејева и музичких продуцената.

„Најзначајније је да је свако специјализован у својој области и да свако има простор за развој и доношење одлука у својој области. Због тога је то мање демократски процес – више као комбинација пет особа које деле одређени музички укус. Тај укус се увећао и проширио током година. Мислим да је тајна у томе. Свако ради оно што најбоље ради или највише воли. Тако да су сви срећни“, објаснио је Брилер.

За овог музичара нема дилеме да ли највише инспирације добија од бројних путовања: „Некада вести могу да ме инспиришу, али највише идеја добијам из сусрета са људима на бројним путовањима“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво