На Маризином концерту 7. децембра стари хитови и нови албум „Мундо“

Светска звезда фадо музике Мариза одржаће у четвртак 7. децембра концерт у распродатом Центру „Сава“ у Београду.

Португалска певачица је последњих десетак година у више наврата пунила Центар „Сава“, а све распродате улазнице за концерт 7. децембра, у оквиру турнеје поводом актуелног албума Мундо, показује колику популарност и углед ужива код београдске публике.

„Проћи ћемо кроз бројне песме које људи воле и у којима су уживали ових петнаестак година, али истовремено нагласак концерта ће бити на албуму Мундо“, најавила је Мариза.

Мундо (2015) доноси нови, храбар и експериментални фадо који помера границе. Мундо је албум путовања, где се од Каповердских острва у Padoce de Céu Azul стиже до фламенка у песми Adeus и додира танга у Caprichosa

Певачица јединственог и богатог гласа, препознатљива по особеној харизми и краткој коси, певачку каријеру почела је албумом Fado en mim (2001), а уследили су светски успешни Fado Curvo (2003) и Transparente (2005).

Титулу краљица фада - специфичне португалске музике пуне страсти, туге, љубоморе и жалости - Мариза је по мишљењу многих заслужила и албумима Terra (2008) и Fado Tradicional (2010), као и бројним турнејама и концертима у престижним светским дворанама као што су париска Олимпија, Сиднејска опера, Карнеги хол у Њујорку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се