„Гала Наполитано“ у „Мадленијануму“ оживео страсти Медитерана

Све страсти Медитерана оживели су врхунски уметници из Италије на сцени земунског позоришта „Мадленијанум“.

На концерту под називом „Гала Наполитано“ славна италијанска кантауторка Анђелика Сепе предводила је групу изузетних музичара и певача у мисији представљања културне баштине Напуља и Медитерана.

Подељена у три сегмента, ова музичка представа оживела је фолклор Напуља кроз изузетан глас Анђелике Сепе, белканто у оперским аријама које су изводили тенор Анибале Маркезини и сопран Норма Пући и актуелни поп звук напуљске регије који је представио Антонио Карлућо.

Љубав, осмех, радост, сентимент, опорост - све је стало у изузетну интерпретацију уметника из Италије. Оркестар маестра Пинеа Тафута, чији су чланови професори конзерваторијума Сан Пјетро у Мајели учинио је вече у „Мадленијануму“ незаборавним.

Публика је имала прилике да чује различите наполитанске песме од њихових настанка до данас са посебним освртом на период од 17. до 19. века.

На великом биму иза оркестра и певача ишли су слајдови са сликама Напуља и Медитерана док су две балерине на сцени дочарале фолклорну народну игру у Напуљу која се често изводи на слављима дуж целог Медитерана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи